Поведението на хората в онлайн казина - какво е последното проучване

OFFNews 02 април 2024 в 13:21 366 0

рулетка

Снимка Pixabay

Рулетка

В последните години развитието на онлайн казината доведе до множество промени, благодарение на напредъка в технологиите и изменението на предпочитанията на потребителите. Съвременните казина предлагат все по-голям набор от игри, но още по-добро изживяване с насърчаване на отговорната игра. Тук сме събрали информация за това как се е променило поведението на потребителите на онлайн казина, както и как бизнесът се адаптира към новата реалност.

Да започнем с иновациите в бранша

Макар и все още в зародиш, вече активно се разработват и започват да се използват различни възможности за добавена и виртуална реалност (AR и VR). Освен това, забелязваме засилване на тенденцията да има много варианти за участие на живо, с атмосферата на физическо казино, реални хора като дилъри - на всякакви езици и във всякакви тематични статии.

Данните сочат, че потребителите търсят все по-интерактивно и реалистично изживяване, макар и да се намират в комфорта на собствения си дом. Всичко това води до покачване на качеството на звука и на картината, но и въвежда все повече елементи на социалност. До преди няколко години беше много трудно да си представим, че онлайн ще имаме такава възможност да си взаимодействаме с останалите потребители и крупието. Всяко занимание е по-стойностно за повечето хора, ако се случва с други хора, а не с алгоритми и машини.

Хората са категорични, че искат възможности за демо тест на всичко

Вече е трудно да се намери сериозен бранд в индустрията, който да не предоставя възможност за демо игра на различните игри. Така всеки човек може да тества предварително едно или повече заглавия, без да се налага да прави залог с реални средства. Все пак може да се окаже, че играта не е по вкуса му и той реално не иска да инвестира времето си и да харчи ресурсите си на нея. А ако му хареса, той има възможност да се запознае със статистки като волатилност и RTP, както и да разбере как работят всички механизми на дадената игра. Защото в днешния момент игрите стават все по-комплексни и с повече опции за взаимодействие.

Правилната игра е отговорната игра

Всички проучвания показват, че за да има лице един бизнес в този бранш, той трябва да приеме като ценност отговорната и честната игра. Освен това все повече хазартни регулатори, правителства и неправителствени организации работят в тази посока и налагат политики. Част от тях са задължителни за спазване от всяка компания, която иска да работи легално.

Това включва:

● Като старт предоставянето на информация за опасността от пристрастяване при игра на хазарт – посредством рекламни материали, статии, видеа, различна документация. Компаниите имат дял от бюджета си, който се отделя за такива инициативи. Работят с различни неправителствени организации, които се занимават с работата с хора, които имат проблеми от този сорт.

● Възможност за саморегулиране чрез ограничение на прекараното време. Потребителят задава период от време на седмична база например, в който да може да играе.

● Има механизми, които позволяват налагането на ограничение на размера на залозите, които се правят.

● Възможно е да се заложат лимити както за размера, така и за честотата на депозитите в дадената платформа.

● Компаниите разполагат с различни алгоритми, част от които вече работят с изкуствен интелект, които да набелязват възможно проблемно поведение.

● Предлага се вариант за самоизключване от сайта и закриване на сметката.

● В България например има механизъм чрез НАП, с който можем да се изключим от всички онлайн и наземни казина и зали.

Социалната игра се издига на друго ниво

По-горе споменахме за тази тенденция, но тя продължава и отвъд това, което вече представихме като нещо подобно на виртуална общност. Потребителите търсят и брандовете им предоставят възможности за участие в различни турнири и състезания. В тях те се съревновават помежду си в различни отношения, което за някои хора представлява интерес. Важно е да се отбележи обаче, че състезателния характер не може и не трябва да пречи на политиките и мерките за отговорна игра.

Пресечната точка между бизнеса, регулаторите и потребителите

Проучванията и допитванията на всички страни в сферата ни позволяват да стигнем до един момент, който е в интерес на всички. Това е постигането на баланс между забавлението и ангажираността на казината от едната страна и отговорната и здравословна игра от другата. Продължават да се търсят нови механизми и методи за гарантиране, че играта е безопасна и сигурна. Така се гарантира устойчивото развитие на хазарта, защитава се интереса на потребителите, а регулаторите и правителствата влизат в своята роля да бъдат посредник и гарант в защитата на хората, за които отговарят.

В същото време държавите имат отговорност към обществото да направят, така че с развитието си бизнесът да плаща своя дан под формата на данъци, такси и разходи за социална отговорност.

Със сигурност част от този процес, който няма крайна точка, част ще продължат да бъдат технологиите и обратната връзка на всички, които по един или друг начин участват или са заинтересовани от функционирането. Това обезателно е тема, в която има много въпроси без еднозначен отговор, но никога досега не сме имали такава яснота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews