ВМРО: Парите за транспорт в София не стигат, договорите за охрана със СДВР ще глътнат по-големи суми

OFFNews 01 февруари 2019 в 10:20 1427 0

Предвиденото увеличение на заплатите в МВР е една от причините, поради които предвидените за 2019 г. в икономическата рамка на обществения транспорт в София 70 млн. лева за метрото няма да стигнат.

Увеличение се предвижда на разходите по охрана със СДВР, заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в СОС. Според него в рамката не са пресметнати правилно разходите за третия метродиаметър, които ще се извършат, но няма да носят приходи поне до есента, когато трябва да бъдат пуснати първите влакове от Попа до Красно село. 

Контрера обвини вносителите от ГЕРБ – Зафир Зарков и Екатерина Йорданова, че внасят документ с невярно съдържание, който бил стъкмистика. Според общинския съветник от ВМРО, умишлено се залагат дефицити и не се приема да се увеличи финансирането на транспортните оператори с 4,1 млн. лв., което групата на Патриотите предложи миналия петък. 

Контрера посочи, че средствата за „Метрополитен" ЕАД трябва да са около 73-75 млн. лв. Общинският съветник от ВМРО запита и защо не се предвижда увеличение на цената на километър пробег за Столичен автотранспорт, която не е индексирана от години, а дружеството тепърва трябва да увеличи заплатите с 10 на сто. 

Според него, отново не се прави достатъчно за подобряване на интервалите на движение на наземния транспорт, а най-големият проблем с крайградските линии не е решен. 

От групата на „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА" гласуваха против доклада, а Контрера се закани да внесе доклад за корекция през март с актуализацията на бюджета. 

450 млн. лв. са заложени за транспортния сектор в бюджета на София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews