За Борисов сглобката вече е възможна, само ако всички министри са на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ се скара на ПП, но остави отворена врата за Христо Иванов

Ружа Райчева 28 април 2024 в 13:40 5194 7

Костадин Ангелов, Деница Сачева, Бойко Борисов и Христо Иванов

Снимка БГНЕС/Архив

Костадин Ангелов, Деница Сачева, Бойко Борисов и Христо Иванов

Не съм изключил ПП-ДБ. Вие ми обяснявате кой какво е казал - ама Христо не се е изказал. Те са по групи и ме объркват. Единият ден е Денков, после е Христо, после е Кирил, а след това Лена, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Днес той посети югозападното село Рупите, засади акациево дърво и говори пред медиите. "Разбира се, че ще работя с ПП и ДБ, но не по тяхната, а с доминиращата власт на ГЕРБ в управлението. С наши премиери, с наши министри - само тогава", отсече Борисов.

Централна тема на изказването му бе инцидентът, за който беше разказвал в края на март - как съпредседателят на ПП Кирил Петков счупил бутилка в стъклена маса по време на преговорите преди съставянето на "сглобката"

В петък бившият премиер Николай Денков заяви пред Сашо Диков по "Евроком", че "Петков е дисциплинирал Борисов като удрял шишета по масата в кабинета му". Днес Борисов реагира с думите, че това е лъжа и лично нападна Денков с думите, че сам се е направил академик, докато бил служебен министър на образованието:

"Добре, че не стана пак министър на образованието - представяте ли си един учител, академик и университетски преподавател да поощрява своите младежи да шибат бутилки, да чупят стъкла, за да дисплинира своите опоненти. Нормално ли е академик да говори така? (...) Мен ме е срам от този инцидент, когато Кирил Петков изшиба тази бутилка в стъклото в стария парламент в кабинета на Росен Желязков, и то пред Христо (б.а. Иванов) и Атанас (б.а. Атанасова), а ние с Деси (б.а. Атанасова) се смеехме, защото ни се видя това ненормално."

Борисив заяви, че най-мекото, което може да каже за бившите си коалиционни партньори "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) е, че говорят неистини. Борисов се възмути, че се опитва да пази добрия тон, а ПП-ДБ "ходят и говорят лъжи". 

Според лидера на ГЕРБ, че е "факт", че ПП-ДБ фалшифицират документи"Ние повече след тези глупости с тях просто няма повече да се срещаме", каза той. 

По думите му оттук нататък може двете формации да излъчат преговорни екипи и тогава да преговарят - повече лидерски срещи няма да има. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

9

Джендо Джедев

29.04 2024 в 08:28

Люгер,

От какво става ясно?

-2000

8

Люгер Химарс

29.04 2024 в 03:28

джендо,

сега става ясно, че тиквун ще гушка канадски гражданин, по собствените му изказвания.

Как ли се чувстваш? Никой не може да ти помогне май

723

7

user4eto

28.04 2024 в 20:28

Едно прасе колкото и да го переш и миеш, винаги ще се осере и замирише.

5827

6

pisnamiotmutri

28.04 2024 в 19:11

Изпраха го и едно благодаря не каза

345

5

Джендо Джедев

28.04 2024 в 18:55

Люгер,

То и на Тиквун не са много лесни - ще трябва да се гушне ачик или с ДПС, или с Копейката. Мъка, брат! :D

-2000

4

Люгер Химарс

28.04 2024 в 16:38

тежки дни за ЦК на ппдб.
Другари, бъдете осторожни!

345

1

Джендо Джедев

28.04 2024 в 13:47

"Не съм изключил ПП-ДБ. Вие ми обяснявате кой какво е казал - ама Христо не се е изказал. Те са по групи и ме объркват. Единият ден е Денков, после е Христо, после е Кирил, а след това Лена, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов."

Така е, ти си свикнал само един да командва. Пък и нямаш когнитивен капацитет за повече от една писта.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews