БСП иска оставка на Радев, заради проверки кой, къде, с кого пътувал

Антония Чорева 12 юли 2017 в 12:05 10838 4

БСП поиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. "Призоваваме премиера Бойко Борисов да поиска оставката на министъра на МВР, преди това да се случи под обществен натиск", каза на брифинг депутатът от БСП Красимир Янков.

Причината за исканата оставка е, че МВР-министърът прилагал "полицейщина", тъй като поискал полицията да проверява освен шофьорите на колите и пътуващите в тях. „Полицейщина, която ще установява кой с кого и кога пътува и данните от проверката ще се регистрират от системата", обясниха от БСП. Янков каза още, че не за първи път ГЕРБ се опитва чрез свои кадри или с "безумни импровизации на законотворчество" да оказва натиск върху граждани и юридически лица.

„Министърът на вътрешните работи смути обществеността със своите възгледи за законосъобразното функциониране на службите за сигурност. Този човек е заплаха за демокрацията. Отстраняването му от този пост вече не е нужно само да функционира нормално МВР, а защото неговата позиция не съответства на заемания от него пост“, посочи Красимир Янков.

"Съвсем нормално е за опозицията БСП винаги да искат оставка", отговори на исканията зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите обаче няма повод оставката на МВР-министъра да бъде поискана. Цветанов припомни и времето, когато и той в качеството си на министър на вътрешните работи бе обвиняван в неправомерно подслушване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

2

Севтопол

12.07 2017 в 14:22

Щяло да се регистрира кой с кого пътува. Абе, ало, комунистите, става дума за проверка за неплатени актове в КАТ, що се правите на луди. Ако вие масово ходите да мърсувате и ви е страх да не се издъните пред семействата си, това си е ваш проблем. Но не го правете проблем на народа, или на вътрешния министър, или на парламента, или на премиера. Това било полицейщина. А как наричате заграждането на парламента с метални решетки в центъра на столицата на европейска държава в продължение на месеци през лятото на 2014г.? Ето това е полицейщина, другарки и другари – нахална, безочлива и на всичкото отгоре след загубени избори. Хитлер ряпа да яде. Апропо, какво стана със съветника на президента, дето се забавлявал на маскин бал в образа на фюрера? Май още си стои там. Браво на вас!

10571

1

Hissarion

12.07 2017 в 12:20

С други думи Цецо вика аз колко съм ви подслушвал, че сега за тоя ли ще вдигате гюрултия.