Външният министър на Македония идва у нас заради пребития Пендиков

OFFNews 21 януари 2023 в 15:39 2240 2

Християн Пендиков

Снимка БГНЕС

Християн Пендиков

Министрите на външните работи на България и Северна Македония Николай Милков и Буяр Османи ще посетят пострадалия в Охрид българин Християн Пендиков, който е настанен за лечение във Военномедицинска академия(ВМА) в София, съобщиха от Министерството на външните работи.

Гражданинът на РСМ, с българско самосъзнание и секретар на организацията „Цар Борис III“ в Охрид Христиан Пендиков, пострада тежко след физическо нападение и побой над него, посочват от МВнР.

Пендиков беше транспортиран вчера от Охрид до София с правителственият самолет "Фалкон". Малко по-късно стана ясно, че министрите на вътрешните работи на двете държави са се договорили за двустранна среща в най-кратък срок.

Заради случая с българина парламентът ще изслуша във вторник външния министър. По-рано днес евродепутатът от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия, Европейския парламент и Съда на Европейския съюз за нападението срещу активиста на българския културен клуб „Цар Борис III“ в Охрид, припомня БТА.

Междувременно от ВМА съобщиха, че няма промяна в състоянието на пострадалия. To e е средно тежко, но без опасност за живота. Веднага след като е приет във Военномедицинска академия), са му направени изследвания и консултации. Медиците са констатирали множество наранявания в областта на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст. Пациентът е настанен в реанимация на ВМА, където ще бъде под непрекъснато наблюдение. Назначени са му и допълнителни високоспециализирани изследвания за уточняване на терапевтичния план.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

205

2

REXX

21.01 2023 в 17:02

Поредната руска провокация, разработена в комплект с провокационното поведение на Копейкин и Джамбазки и окуражена от тоталното бездействие на македонските власти при предишните посегателства срещу българските клубове . Извършителите трябва да се бъхтат докато признаят кой им е поръчал побоя за да се разплете целия чорап.

2051

1

Propaganda

21.01 2023 в 17:01

А разследване на раската проститутка радев, заради разхищението на пари и летатален ресурс, за тая кръчмарска свада...коги???