Студенти окупираха 9-ия етаж на УАСГ (снимки)

OFFNews 07 ноември 2013 в 13:33 19152 15

Окупация в УАСГ Снимка: Occcupy UASEG
Окупация в УАСГ Снимка: Occcupy UASEG

 

 

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) окупираха 9-ия етаж на сградата, като така се включиха в протеста на техни колеги от други университети в София и страната.

На 6 ноември беше окупиран деветият етаж в корпус А на висшето училище. Студентите "превзеха" целия етаж и пренощуваха в сградата, като обявиха окупацията за безсрочна. Упражненията, които се провеждат на етажа, са преместени в други кабинети.

В писмено изявление студентите обявиха, че не искат повече да стоят бездейни във време на ценностна и политическа криза, когато "чрез действията си властимащите проявяват цинично безразличие към мнението на народа и неговите проблеми". Те настояха за оставка на правителството на Пламен Орешарски и разпускане на 42-то Народно събрание.

"Отправяме тези искания, защото като архитекти, урбанисти и инженери, ние искаме да работим в прозрачно общество, в което всеки млад и талантлив човек има шанс да се развива професионално; общество, което се управлява от мислещи и морални личности", пишат "ранобудните студенти".

Те подчертават, че не желаят да възпрепятстват учебния процес, а да участват в оформянето на будно гражданско съзнание. Затова молят колегите си, които се притесняват, че окупацията ще попречи на образователния процес, за разбиране и подкрепа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки