Oт Лукойл Академик се надяват да изненадат Валенсия

Александра Маркарян 05 декември 2011 в 17:39 1351 0

Снимка Сергей АНТОНОВ

С надежди да изненадат фаворита Валенсия баскетболистите на мъжкия ни шампион Лукойл Академик заминаха за Испания.

"Студентите" гостуват на Валенсия в мач от четвъртия кръг в груповата фаза на турнира "Юрокъп", група "D" на надпреварата. Двубоят се очертава ключов и за двата тима, които са с по една загуба дотук. Със същия актив е и френския АСВЕЛ. Преди седмица Валенсия победи "студентите" в "Арена Армеец". Мачът е от 20 часа българско време в залата за 9000 зрители Pabellon de la Fuente San Luis.

"Тимът на Валенсия по принцип е много силен домакин - коментира на летище "София" Божидар Аврамов, който направи силен мач срещу испанците преди седмица. - Играл съм в залата им, която винаги е пълна".

"Дори и да загубим, мисля че няма да е фатално - заяви капитанът на тима Тодор Стойков. - За нас това обаче определено се очерлтава като най-важния мач в групата. Няма да се повтарям за отборната игра, към която имах претенции след мача в София миналата седмица. Утре ще се види дали всички в тима ни са възприели правилно думите ми".

"Ако искаме да победим, трябва да сме пределно концентрирани през целия мач - каза Ламонт Мак. - Ако играем като отбор, може да се получат нещата. Очертава се сериозна битка за първото място между три тима. Напред ще продължи най-упоритият и постоянен в изявите си отбор".

Шампионите ни се настаниха в ранния следобед в четиризвездния хотел "Силкен Пуерта Валенсия". Тази вечер от 20 часа българско време избраниците на треньора Йовица Арсич ще проведат и официалното си занимания в залата на Валенсия. Утре сутрин от 10,30 часа отборът ще има още една едночасова тренировка. В лагера на Валенсия имат проблеми с контузени играчи, но треньорът на домакините Франсиско Олмос ще може да използва най-добрите си състезатели.

Бразилската звезда на тима Тиаго Сплитер, който е собственост на Сан Антонио Спърс, също ще може да помогне на отбора. Това се очертава и последния му мач за тима преди да се завърне за старта на подготовката с тима от НБА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews