Дезертирал руски пилот е открит мъртъв в Испания

OFFNews 20 февруари 2024 в 07:36 4998 5

Максим Кузминов

Снимка УНИАН

Дезертиралият руски пилот Максим Кузминов

Руски пилот на хеликоптер, който дезертира в Украйна преди около шест месеца, бе открит застрелян в Испания, съобщи вчера говорителят на украинското военно разузнаване Андрий Юсов, цитиран от ДПА.

Говорителят не даде повече подробности за обстоятелствата около смъртта на пилота.

Според информация в украински медии той е живял в Испания с приятелката си, когато е бил убит. Испанските власти засега не са коментирали случая.

Пилотът Максим Кузминов прелетя от Русия в Украйна миналия август с военен хеликоптер Ми-8 в пълно бойно снаряжение. След като кацна на украинско летище двамата други членове на екипажа се опитали да избягат, но били застреляни, съобщи украински източник.

Кузминов е получил от украинското разузнаване близо 496 000 долара за дезертирането си и предаването на руския хеликоптер на украинската армия. Руската държавна телевизия съобщи през есента, че руските спецслужби са получили нареждане на ликвидират мъжа, който Москва смята за предател.

Украйна е обявила максимална награда за руски дезертьори, които се предадат заедно с поверената им бойна летателна техника, възлизаща на 990 000 долара, посочва ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

20.02 2024 в 12:55

Всъщност предател е самият Путкин. Предаде 140 милиона крепостници. :D

-2000

4

Люгер Химарс

20.02 2024 в 11:27

комсомолския отпадък, предателя си ти - на българската чест, заставайки на страната на поробителите, окупаторите, на сволочта.
и всичкото, за да ти дадат 20 евро на ден да пишеш путинистки коментари. сволоч като гаспадарите си.

1000

3

Sanata

20.02 2024 в 11:16

По-скоро това е знак за всички нормални държави че руските шпиони са все така активни и трябва да се работи за неутрализирането им. Включително и про-путинските пропагандисти в социалните медии, тъй като отдавна дезинформацията е форма на война. Про-путинизмът трябва да се изкорени, да не се бърка с криворазбран плурализъм на мненията. Когато един организъм е болен от рак- оперираш и отстраняваш, а не отстояваш правото на мнение на раковите клетки.

-1750

2

ob1

20.02 2024 в 11:07

Всъщност така ще е докато се допускат орките на територията на нормални държави. Много отдавна трябваше да са отрязани и от пътуване, и от търговия, и от интернет.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews