САЩ пускат поръчки за 6 милиарда долара за нови оръжия за Украйна

OFFNews 26 април 2024 в 08:25 2274 4

радар
Военен радар.

Съединените американски щати (САЩ) днес ще бъдат домакин на виртуална среща на донорите на международна помощ за Украйна.

Очаква се Вашингтон да обяви нови поръчки на оръжия за Украйна на стойност 6 милиарда долара, заяви американски представител, цитиран от агенция Ройтерс.

Военният пакет може да включва радар за борба с артилерия, тактически превозни средства, ракети-прехващачи "Пейтриът", безпилотни самолети, артилерия, прецизни боеприпаси и системи за борба с дронове, пише БНР.

Вчера представител на Пентагона заяви, че Съединените щати се надяват новите доставки на оръжия да помогнат на Украйна да възстанови отбраната, без обаче да се очаква Киев да започне настъпателни операции срещу руските сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

3

Far Rider

26.04 2024 в 12:11

И ето ни отново в света на виртуалната реалност. Всичко е прекрасно и е все в бъдещо (неясно) време. ЩЕ доставим, ЩЕ дадем ... Всичките тези оръжия ТРЯБВАШЕ ( в минало отдавна свършено време!) да бъдат в Украйна. Цифрите показва друга реалност. От обещаните един милион снаряди са доставени около 300 000! От самолетите, които трябваше да са доставени през март, нито един! Какво контранстъпление ще се проведе без подкрепа по въздуха??!

400

2

демотиватор

26.04 2024 в 09:44

Т.к. не работя в Пентагона, не знам колко от далекобойните (към 300км) ATACMS ще получи Украйна, но май на Кримския (Керченския) мост му изтече времето, покрай всичко останало, което има да следва...(ジ)

2550

1

alfakentavur

26.04 2024 в 08:36

Сега ватниците ще разберат кон боб яде ли и парен каша духа ли...

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша