Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Жерар Депардийо задържан в Париж за обвинения в сексуално посегателство

OFFNews 29 април 2024 в 14:25 1035 1

Снимка GettyImages

Жерар Депардийо е задържан от полицията в Париж заради обвинения в сексуален тормоз, съобщават световните медии. По информация на телевизия BFMTV той е разпитван от 8 часа сутринта и може да бъде арестуван.

Актьорът е обвинен в опипване на две жени против волята им на снимачната площадка на два филма: през 2014 г. и през 2021 г. Той отрича обвиненията.

През есента на 2023 г. телевизия France 2 излъчи документален филм, в който четири жени говорят за сексуален тормоз и насилие от страна на Депардийо. След това френската национална телевизия France Televisions спря да показва филми с негово участие.

Първата жена го обвинява, че я е нападнал, докато е била член на екипа на игралния филм The Green Shutters (2022 г.). Сценографката, която е подала официална жалба през февруари, твърди, че Депардийо я е сграбчил, когато е напускала снимачната площадка в частен хотел в Париж, опипвал я е и е правил неприлични коментари преди намесата на охраната му.

Втората жена твърди, че той я е опипвал "по цялото тяло" и е правил "неприлични" забележки, докато е била асистентка на снимачната площадка на филма от 2015 г. "Магьосникът и сиамката" (Le magician et le Siamois).

Срещу Депардийо вече е повдигнато обвинение в изнасилване. Има много твърдения за посегателство от негова страна срещу повече от десет жени.

"Никога не съм насилвал жена", каза актьорът пред вестник "Льо Фигаро" през октомври.

През 2020 г. полицията обвини Депардийо в изнасилване и сексуално посегателство, след като актрисата Шарлот Арнолд заяви, че той я е изнасилил през 2018 г., когато е била на едва 22 години и е страдала от анорексия.

Друга жалба за сексуално посегателство беше подадена миналата година от актрисата Хелен Дарас. Тя твърди, че Депардийо я е опипвал и ѝ е отправял предложения по време на снимки на филм през 2007 г. Досъдебното производство е прекратено поради изтекла давност.

Испанската журналистка и писателка Рут База каза през декември, че е подала жалба в Испания срещу Депардийо, твърдейки, че той я е изнасилил през 1995 г. в Париж. Въпреки че събитията са отминали по давност, тя обясни, че е решила да подаде жалбата си с надеждата, че това ще помогне на други хора да направят същото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

29.04 2024 в 17:33

Депардийо е невинен и има много лесно доказателство за това! Този примат през последните десетилетия нарасна не двойно, а тройно. Питам се, кога за последен път успя да си види чурката, че да успее и да я стигне с ръчички, да я сложи в някой технологичен отвор (ако ме разбирате какво имам предвид), без да смаже притежателят на този отвор? Жалва се и някаква анорексичка?! Хайде бе, дрън-дрън!