Протестиращи изскочиха на корта посред мач на Григор Димитров на Уимбълдън и го обсипаха с оранжеви конфети (снимки и видео)

Александра Маркарян 05 юли 2023 в 17:02 16722 0

Нарушителят бе изведен от служители по сигурността, след като поседя на тревата на Уимбълдън.

Снимка Getty Images

Нарушителят бе изведен от служители по сигурността, след като поседя на тревата на Уимбълдън.

Протестиращи саботираха провеждането на мача на Григор Димитров на "Уимбълдън" от първия кръг на турнира по тенис.

Преди минути мъж и жена, облечени в тениски с надпис Just Stop Oil, нахлуха на корт №18, обсипаха тревата с оранжеви конфети и разпръснаха по нея парчета от пъзел.

Първата ни ракета тъкмо беше спечелил първия сет с 6:1 и беше направил пробив в началото на втория срещу Шо Шимабукуро от Япония, когато се случи това.

Демонстрацията не приключи с конфетите. Мъжът седна по турски на тревата и се наложи служители от охраната да го вдигнат и изведат.

През това време, разбира се, играта беше спряла, а служител на турнира се зае да изсмуква конфетите с прахосмукачка. Помагаха му още двама, които събират малките оранжеви парченца.

И двамата протестиращи - мъж и жена - бяха изведени от корта от служители по сигурността. Двубоят беше подновен и в крайна сметка българинът стигна до победата, с която се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем.

Това не бе първият "саботаж" на мача. Всъщност, по програма той трябваше да се изиграе вчера, но дъждовете, изсипали се над Лондон, напълно объркаха програмата на домакините и отложиха доста мачове, включително този на Григор.

Just Stop Oil е протестна група за опазване на околната среда, която призовава правителството да спре всички нови проекти за добив на нефт, газ и въглища. Активистите на групата са насочили демонстрациите си към редица спортни събития. Те нарушиха и финала на Премиършип по ръгби и Световното първенство по снукър.

Тази година организаторите на най-стария турнир по тенис в света очакваха подобни провокации и бяха инструктирали тенисистите как да реагират. Зрителите също се проверяват щателно. Засилените мерки за сигурност, като на летище, доведоха и до часове чакане по опашки, но явно протестиращите са намерили начин да се промушат през охраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!