Съдът във Франция наложи нови ограничения на Ален Делон

OFFNews 05 април 2024 в 11:39 14932 0

Ален Делон

Снимка Getty images

Ален Делон

Съдът в община Монтаржи в Централна Франция ограничи правото на актьора Ален Делон да се разпорежда с имуществото си, като го постави под засилен режим на наблюдение, съобщи телевизионният канал BFMTV.

Съответната мярка е валидна за срок до пет години и може да бъде удължена за по-дълъг период. През този период настойникът, чието име не се съобщава, има право да се разпорежда с финансовите средства на Делон, предава БГНЕС.

През януари 2024 г. специален съдия по настойничеството постави актьора под съдебен надзор поради здравословното му състояние. Това е по-мека мярка от засиленото попечителство, тъй като Делон е имал право да извършва повечето действия по свое усмотрение, с изключение на най-важните, като например продажбата на недвижими имоти. Неговият настойник също така е призован да помага на Делон при медицинското наблюдение и избора на лекари. Мерките бяха предприети на фона на поредица от скандали в семейството на актьора.

Първоначално медиите съобщиха за оплаквания от децата на 88-годишния Делон, а по-късно и от самия него, относно неговата спътница Хироми Ролен. Жената беше обвинена, че е причинила морална вреда на актьора, тя също така подаде жалба срещу тях за клевета.

По-късно, в интервю за списание Paris Match, Антъни Делон споделя, че баща му има сериозни здравословни проблеми и съобщава, че е подал жалба срещу сестра си Анушка, обвинявайки я, че е скрила от него данни за когнитивните увреждания на артиста.

След това самият Ален Делон обяви намерението си да подаде жалба срещу сина си заради разкриването на подробности за личния му живот и здраве.

През януари списание Voici съобщи, че конфликтът в семейство Делон е свързан с разделянето на наследството му, половината от което той завещава на дъщеря си, а другата половина разделя между синовете си. Изданието подчертава, че 88-годишният актьор има колосално състояние, което включва хонорари за използването на името му в парфюми, тютюневи изделия и дрехи, особено в Азия. Освен това Делон е натрупал колекция от произведения на изкуството, част от които е продал през последните години за 17 млн. евро, но все още му остават много картини.

В същото време Антъни Делон в интервю за телевизионния канал CNEWS заявява, че той и брат му нямат оплаквания относно разпределението на наследството и са съгласни с решението на баща си. По думите на Антони той и брат му са преди всичко за зачитане на волята на актьора, който уж иска да прекара последните си дни в дома си в община Сулс. Сестра си, от друга страна, той упреква, че иска да отведе баща си в Швейцария, за да избегне плащането на данъци след смъртта му. През 2017 г. Ален Делон обяви края на филмовата си кариера. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се е снимал в повече от 90 филма по време на кариерата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки