Вокалът на хеви метъл групата Мегадет Дейв Мъстейн споделя скръбта си за сестра си, която е болна от Паркинсон

Искра Ангелова 11 април 2024 в 11:44 1836 0

Дейв Мъстейн

Снимка Getty images

Дейв Мъстейн

Вокалът на Мегадет Дейв Мъстейн написа в Twitter, че е имал много вълнуващ фейстайм разговор със сестра си, която е болна от паркинсон, и която ще почине в следващите дни, защото е в лапите на болестта и на деменцията, а те ще блокират органите ѝ.

"Не само, че всичко това е много тежко за въприемане, но фактът, че ние не сме си говорили от 20 години и аз получих това фейстайм обаждане... Макар че тя не може вече да говори, знам, че това беше тя," пише развълнувано музикантът.

"През цялото време ѝ казвах колко много я обичам и че знам, че тя ще се измъкне от това тяло и духът ѝ скоро ще лети на свобода.

Колко е странно, че точно в деня на сестрите и братята (national siblings day, бел. прев.) аз получих обаждане от сестра си, в състоянието, в което тя е, въпреки че самата тя не искаше да има нищо общо с мен, докато порастваше, защото е от Свидетелите на Йехова..., колкото и аз да опитвах... Представете си колко съм щастлив, че видях нейното обаждане и че ѝ вдигнах!"

Искате да знаете повече?

Мегадет е траш квартет, основан в Сан Франциско, Калифорния, САЩ от китариста Дейв Мъстейн. С присъединяването на басиста Дейвид Елефсън, китариста Крис Поулънд и барабаниста Гар Самюълсън, Мъстейн сключва договор с независимата звукозаписна компания „Комбат“. С малък бюджет те записват „Killing Is My Business... And Business Is Good“ през 1985 г. Тази яростна виелица от енергичен траш метъл е развалена от лошото им продуциране. Въпреки всичко, „Capitol Records“, осъзнавайки потенциала на групата, веднага предлага договор. Peace Sells... But Who's Buying? отбелязва подобрение в сравнение с дебюта, както в техническо, така и в музикално отношение. Албумът се характеризира с непрекъснати тежки рифове, изблици на пронизителна соло китара и текстове, които показват искреното виждане на Мъстейн по съвременните обществени и политически въпроси. През 1988 г. Мъстейн отстранява Поулънд и Самюълсън и привлича Джеф Йънг и Чък Белър за заместници преди записването на So Far, So Good...So What! Този албум се гради върху техния агресивен и хаплив стил и включва кавър версия на Anarchy In The UK, в която участва, като гост-музикант, китариста на Секс Пистълс (Sex Pistols) Стив Джоунс.

След две години, изпълнени с проблеми с хероин и отстраняването на Йънг и Белър, Мъстейн се завръща с китарния виртуоз Марти Фрийдман (от Cacophony) и барабаниста Ник Менза. Издаденият Rust In Peace е отлично посрещнат от страна на критиката. Албумът е един от най-„изтънчените“ траш метъл албуми, издавани някога.

През 1992 г. излиза „Countdown To Extinction“. Албумът достига второ място в класацията на Билборд и става неоспорим мулти-платинен хит.

Излезлият през 1994 г. Youthanasia също жъне голям успех – достига четвърто място в Билборд и става златен по продажби.

Наред с „Металика“, „Слейър“ и „Антракс“, „Мегадет“ са сред основателите на траш метъла (Голямата четворка).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки