Четири килограма канабис и 42 пакетчета метамфетамини са иззети в Сливенско

OFFNews 18 октомври 2023 в 10:10 647 0

Канабис

Снимка МВР

Канабис

Четири килограма канабис и 42 пакетчета метамфетамини са иззети при акция в Сливенско вчера, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР, предаде БТА.

При проверка в частен имот в град Шивачево криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР - Сливен са намерили и иззели 4 кг суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. За 24 часа е задържан мъж на 36 години от град Сливен. Образувано е досъдебно производство.

В село Градец е задържано непълнолетно момче, което доброволно е предало 42 пакетчета, съдържащи вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. В хода на разследването полицейските служители установяват, че задържаният управлява лек автомобил, обект на кражба от имот в село Мокрен. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на момчето са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

Акцията е с цел установяване на производство, разпространение и притежание на наркотици. Извършва се контрол в района на учебни заведения, проверяват се превозни средства, частни адреси и други обекти.

Трима мъже от Новозагорско са били задържани под стража за отглеждане и разпространение на марихуана за над 168 хиляди лева при предишен случай от 9 октомври . 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика