Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Млад мъж е нападнат и бит в столична метростанция

OFFNews 20 октомври 2022 в 08:20 3619 0

метростанция

Снимка OFFNews

До момента извършителят не е установен

23-годишен мъж е бил нападнат и бит на метростанция „Театрална“ в София. За случая разказва майката на пострадалия пред bTV.

Ситуацията се развива във вторник около 14:30 ч. Младият мъж слиза по ескалатора към метрото, когато е нападнат в гръб от непознат. Нападателят вади нож, който впоследствие изпуска, но се стига до побой.

Синът ми поглежда назад и вижда мъж с кестенява коса и брада, който го гледа втренчено и тръгва към него. Започват да се борят и синът ми се опитва да го отблъсне, за да се махне. Синът ми се опитва да го ритне, но нападателят го хваща за крака и двамата падат надолу. След това мъжът хваща за врата сина ми и започва да го души, разказа майката на пострадалия Жасмина Патаринска.

Тя добавя, че синът ѝ се е опитал да се обади на телефон 112, нападателят го пуснал и се опитал да се качи на ескалатора. Младият мъж започнал да търси очилата си, видял сгънатия нож и го взел, за да не го прибере нападателят.

"Синът ми има охлузване на главата, драскотини по гърба, лявото му рамо и левия му крак много го болят“, добавя Патаринска.

Подаден е сигнал в полицията. От СДВР са съобщили, че до момента извършителят е неустановен, но на мястото има камери, с които може да бъде разпознат и впоследствие задържан. Полицията работи по версия за хулиганство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews