Отстраненият шеф на МВР-Пловдив: Не съм в отпуск за гледане на дете, за да се крия

OFFNews 24 юни 2021 в 09:21 5716 0

Снимка кадър: Нова ТВ

В заповедта за временното отстраняване на директора на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев е записано, че от назначаване до отстраняването му е ходил на работа от 8:30 ч.. до 9:30 ч. за оперативка, след което си е тръгвал и се е връщал в края на работния ден. Въпреки това е използвал служебния си автомобил.

Това стана ясно от думите на адвоката му Валери Пейчев по Нова тв. Пейчев добави, че информацията е предоставена от Агенция "Пътна инфраструктура" за това къде се е намирала колата на Рогачев през работно време, а според него такива данни се дават само при образуване на досъдебно производство. 

Старши комисар Рогачев от своя страна заяви, че дисциплинарното производство срещу него е въз основа на заповед на вътрешния министър. "В нея се споменава, че не ходя на работа, а съм със служебния си автомобил", каза той. 

На въпрос дали в момента е в отпуск или в болнични отстраненият директор на пловдивската полиция обясни, че е в отпуск за отглеждане на двегодишно дете. Пред bTV обясни, че не се възползва от отпуската си, за да се укрива, а е в отпуск заради здравословен проблем в семейството.  Рогачев добави и, че отстраняването няма общо със задържаните за дрога полицаи през май. 

Рогачев предполага, че срещу него е направен донос от човек, когото той е преместил в друго звено, заради неофициално информация, че е упражнявал психологически тормоз на служителка в МВР. Адвокатът му пък определи дисциплинарното производство като недопустимо, защото са дошли при него като при престъпник с бус, ползван от специализираните сили за масови безредици. 

Дни след като Бойко Рашков стана служебен министър на вътрешните работи "Вътрешна сигурност" направи спецакция, при която бяха арестувани 7 полицаи от Трето РПУ в Пловдив, включително началникът на управлението. По думите му те са извършили тежки криминални престъпления, свързани с наркотици, подкупи и др. 

Рогачев обаче заяви, че задържаните полицаи са само двама, като останалите 5 не са задържани, а са им снети сведения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews