Порой отнесе кола в Хасковско, 2-ма загинали, дете и дядо в неизвестност

OFFNews 25 април 2014 в 14:26 3983 3

Пороят в област Хасково отнесе автомобил, в който е пътувало 4-членно семейство. Колата е открита потрошена сред отломки на срутен мост край село Винево. Преди часове бе открито тялото на 56-годишна жена, която пътувала в колата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Местният информационен сайт 24rodopi.com съобщи, че малко по-късно е намерена мъртва и дъщерята на първата загинала.

Вчера семейството от Кърджали, заедно с дъщеря им на 30 г. и детето й на 4 г., били на гости при роднини в хасковското село Винево. Дядото и внучето все още се издирват.

Около 22:30 часа снощи те се прибирали към дома си и оттогава следите им се губят. Те пътували с лек автомобил Опел Астра. Колата била открита от виневци на моста на селото, обърната по таван, със счупени стъкла. От силната буря мостът пропаднал, вероятно когато и семейството е минавало по него.

В момента продължава издирването мъжа и детето.

Загиналата 30-годишна жена е лекарка от Кърджали на име Ширин Рамаданова. Майка й Ресмие била учителка в Черноочене. Семейството пътувало до село Винево по тъжен повод - подребение на техен близък. В колата бил и синът на д-р Рамаданова - Мерт.

Заради дъждовете е обявено бедствено положение в две общини на област Видин - Чупрене и Ружинци. Във видинските села Плешивец и Гюргич дъждът не е спирал. Реката е повишила нивото си, но опасност за хората няма, твърдят от кризисния щаб.

Валежите обаче продължават, реки, бентове и язовири преливат. Пътят до язовир Гюргич е недостъпен. Баластрата, която беше изсипана по пътя, за да може да се стигне до язовира, за да се изчисти преливника и да се следи нивото на водата, беше отнесена от проливния дъжд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови