Възрастна жена остави 2000 лева в кош, подмамена по телефона от престъпници

OFFNews 30 декември 2021 в 13:40 1680 0

Снимка Pixabay

Възрастна русенка е оставила в кошче за боклук 2000 лева, подмамена от телефонни измамници.

Сигнала в полицията подала самата 74-годишна жена снощи. Тя обяснила, че е оставила парите в кошче в градинка до бившия родилен дом в Русе.

Потърпевшата разказала, че в ранния следобед вчера била потърсена на домашния си телефон от жена, която се представила за дъщеря й. Последната обяснила, че трябва да се оперира, като спешно се нуждае от 30 000 лева.

74-годишната русенка заподозряла, че това е измама и затворила телефона. Малко по-късно й се обадил мъж, който се представил за "полицейски инспектор Димитър Тодоров". Той я придумал да му даде точния си адрес и номера на мобилния телефон. След това в продължение на около час измамникът я убеждавал, че трябва да занесе в района на бившия родилен дом на ул. "Николаевска" сумата от 2000 лева и да ги постави в първото кошче в градинката. Така щяла да помогне да бъдат заловени измамниците.

Жената се съгласила. Отишла пеш до въпросното място и оставила парите в кошчето. На връщане, докато пътувала в такси към дома си, разбрала, че е жертва на измама и отишла в полицията.

По случая се води разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови