Втори ден полиция и жандармерия в село Антон заради убийството

OFFNews 10 февруари 2022 в 07:46 2836 0

Втори ден продължава специализираната акция на Национална полиция и жандармерията в село Антон, Софийска област, след убийството на пастира Иван Доганов (28 г.) там в неделя.

Задържани са двама братя, Дончо и Красимир Петрови - крупни арендатори, за чиито животни се е грижел убитият. И срещу двамата са повдигнати обвинения за умишлено убийство, срещу втория задържан - в качеството му на съучастник.

Коли на жандармерията създадоха контролно пропускателни пунктове в селото и спират всички автомобили за проверка.

Текат проверки от НАП и Българската агенция за безопасност на храните на бизнеса и животновъдните обекти на задържаните след убийството двама братя крупни арендатори, за чиито животни се е грижел убития пастир.

Красимир има 4 криминални регистрации - за кражба на кола, взломна кражба, увреждане на чужда собственост, държане на наркотици, съобщават от МВР.

Майката и братът на убития мъж поискаха доживотен затвор. Тя се обърна и към кмета: „Искам да благодаря на кмета, че прикрива едни убийци! И той има бебенце - нека се постави на моето място“, пише bTV.

“Tе се чувстват безнаказани, защото системата им позволява. Bившият шеф на КАТ и на полицията ги прикриваха”, казва един жителите на селото.

„Ще действаме безкомпромисно. Към момента не мога да кажа дали има установен чадър. Но всички данни, които хората смятат, че има такъв, нека да бъдат подавани, за да бъдат проверявани“, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров.

По данни на МВР обвиняемият сега за убийство Дончо е бил с чисто досие. Криминалното минало на брат му Красимир обаче е богато - задържан е за противозаконно отнемане на автомобил, взломна кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, придобиване и държане на рискови наркотици.

Издирва се и приятел на убития пастир, който от неделя е в неизвестност.

Разследването на убийството продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков