Задържаха чужденец, опитал да прегази гранични полицаи на ''Капитан Андреево''

OFFNews 13 септември 2022 в 16:30 1752 0

Гранична полиция

Снимка mvr.bg

Гранична полиция

47-годишен чужденец е задържан, след като опитал да прегази гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 

Към 22:15 ч. снощи шофьор на ТИР в продължение на час и половина отказвал да напусне заетия от него кантар на влизане в страната. Мъжът не притежавал задължителното разрешително за транзитен превоз и отказвал да го заплати.

Първоначално на мястото е изпратен граничният полицай, но шофьорът отново отказал да напусне кантара, затворил прозорците и заключил вратите на товарния автомобил. Изпратени са още двама гранични полицаи.

Чужденецът демонстративно отказал да напусне кантара, оставайки заключен в камиона.

Двама от граничните полицаи продължавали да го убеждават, застанали на степенките от двете страни на кабината. В този момент водачът рязко потеглил назад и започнал да набира скорост, заплашвайки живота на служителите.

Застаналият пред кабината на камиона граничен полицай му разпоредил да спре, но шофьорът отново не се подчинил. Служителят произвел изстрел със стоп-патрон и чак тогава товарният автомобил спрял. 

47-годишният водач е изведен от кабината и задържан в Граничното полицейско управление в Свиленград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл