Германски вирусолог: До Великден пандемията няма да е отшумяла

За да спрем разпространението, всеки трябва да се държи така, сякаш и той, и другите са с коронавирус, препоръчва Дростен

DW 02 ноември 2020 в 15:23 11323 3

Едно е сигурно: до Великден пандемията няма да е отшумяла. 

Това заяви водещият германски вирусолог Кристиан Дростен пред изданието "Нойе Оснабрюкер Цайтунг", цитирано от Дойче  веле. Според неговата прогноза, животът ще се нормализира чак през лятото.

От днес в Германия влиза в сила новият локдаун - и въпреки това водещият германски вирусолог Кристиан Дростен не очаква бързо нормализиране. "Най-късно през лятото животът ни ще се промени към по-добро, но само ако сега успеем да овладеем разпространението на коронавируса". За целта, препоръчва Дростен, всеки от нас трябва да се държи така, сякаш е заразен. И обратното: да се отнасяме към другите така, сякаш те са заразени. Само така може да се пресече пътят на заразата, смята вирусологът. 

Според преценката на Дростен, от особено значение в борбата срещу коронавируса е засиленото използване на бързи тестове за Ковид-19. "Така можем да установим не само дали даден човек се е заразил с коронавируса, но и дали и доколко е заразен за останалите", заяви вирусологът.

Предстоят тежки времена, предупреди и германският министър на здравеопазването Йенс Шпан. Дори след няколко седмици да отменим локдауна, не е изключено да последват нови строги ограничения, заяви Шпан пред германската обществена телевизия ZDF. Германия се намира в безпрецедентна ситуация, предстоят месеци на сериозни ограничения, предупреди още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

03.11 2020 в 06:19

На яко заявление - яки коментари:)))

Пичове, това са знания от учебника по Начална военна подготовка, курса ІХ-ХІ клас до 90-та. Главата за бактериологическа война.
Между другото, пак там, в края, имаше глава и за психологическата война.
Да разказвам ли кво пише в следващите учебници?

Този човек може да получава заплата за учен, но не е голям. Зер не може да обясни за какво става дума.

6136

2

WOW

02.11 2020 в 23:11

Този човек е добър учен но голяма паника. По-добре да си мълчи.

10372

1

elbarbudo

02.11 2020 в 20:25

Какъв си ти бе неможач. Великият мангъров каза, че това е грипче и се лекува с чайчета и супички.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews