Боряна Димитрова: Калин Стоянов е не ябълката, а боксовата круша на раздора

OFFNews 05 април 2024 в 14:07 5617 0

Боряна Димитрова

Снимка БГНЕС/архив

Служебният кабинет е политически балансиран, а не политически неутрален. Виждам палитра от политически лица и това се вписва в логиката на конституционните промени – кандидатите за премиери да се избират от определен кръг, но да не са ярки политически фигури. 

Това коментира Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч" по БНР. 

Важно е да следим работата на този служебен кабинет и той да се придържа към основната рамка – организиране на изборите, осигуряване на нормално действие на администрацията и непредприемане на крупни движения по отношения на договори, препоръча тя. 

Служебният премиер Димитър Главчев ще покаже твърда позиция през следващите три дни и няма да смени спорния вътрешен министър Калин Стоянов, прогнозира още Димитрова. Според нея след оставката на професионалното ръководство – главният секретар Живко Коцев, смяна и на политическото би обезглавило МВР. 

Тя определи Калин Стоянов като "не ябълката на раздора, а боксова круша на раздора". "Главчев направи умел пиарски ход и се срещна със синдикатите в МВР, и каза, че те настояват за оставането на Калин Стоянов. За мен този пост ще остане за Калин Стоянов и не очаквам в призивите за преосмисляне на състава на служебния кабинет да бъде сменен. И ще продължи напрежението в предизборната кампания". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки