И Цветанов ще цъфне на протеста в Банско

Милен Енчев 30 декември 2012 в 15:53 3091 12

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пристига днес в Банско, за да се включи на свой ред в протеста на банскалии за разширяване на ски зоната в национален парк "Пирин", съобщи в. Струма. Вчера във втория ден на протеста се включиха други политици от управляващата партия - председателят на парламента Цецка Цачева, която се е вдъхновила от демонстрацията по време на почивката си в Банско, шефът на парламентарната комисия по местно самоуправление Любен Татарски и депутатката Вяра Петрова, замесена в скандал с източване на европейски средства.

Цветанов ще подкрепи исканията за втори кабинков лифт, нови писти и лифтове в ски зоната. Миналата година неговата колежка -министърът на околната среда Нона Караджова, обяви, че ски зоната вече се е разраснала с 650 дка. над площта, записана в концесионния договор на фирма "Юлен". Оттогава текат разговори между министерството и концесионера, все още без резултат и фирмата не е наказана.

Междувременно стана ясно, че курортът се ползва и с одобрението на други политици, като президента Росен Плевнелиев, който кара ски там.

"Юлен" се ползва с активната подкрепа на председателя на Българската ски федерация Цеко Минев, който е и съсобственик на Първа инвестиционна банка. Минев се сочи за "патрон" и на фирма "Витоша ски", която е собственик на всички лифтове над София. И двете фирми са собственост на офшорни компании и имат общо ръководство в лицето на адв. Петър Петров. 

Поредният протест ще започне в 16 часа и в рамките на половин час ще бъде блокирано шосето при входа на Банско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews