Метлар с мегафон евакуира махала в Нови Искър

Юлиан Христов 30 май 2012 в 14:18 3567 3

Мегафон. Снимка: БГНЕС, архив
Мегафон. Снимка: БГНЕС, архив

Продавач на метли в Нови Искър евакуира част от жителите на махала от домовете им минути след тазсутрешното земетресение, съобщиха читатели на OFFNews.bg.

Около 9.00 часа тази сутрин мъжът обикалял по улиците на квартала с автомобила си – стара „Волга“, на който била монтирана озвучителна уредба.

Търговецът рекламирал метлите, използвайки мегафона на уредбата. Тъй като думите му не се чували ясно, много от жителите на квартала решили, че той съобщава за опасност от земетресение.

Това довело до уплах в жителите на махалата и те наизлезли по дворовете на къщите си.

Идеята земетресенията да се обявяват с мегафони от полицията беше лансирана от премиера Бойко Борисов. Идеята е, когато има трус над 4 степен по скалата на Рихтер, патрулките да съобщават възможно за труса магнитуда и епицентъра на труса.

Според някои от стресираните жители идеята на премиера не е удачна, защото това допълнително нагнетява стрес и напрежение, особено след поредицата от трусове, от които много хора изкараха няколко безсънни нощи.

„Утре ще опънат цирк в центъра и някоя шашната лелка ще си строши краката по стълбите“, коментира пред OFFNews.bg уплашен жител на Нови Искър.

Шефът на парламенарната група на ГЕРБ Искра Фидосова вече похвали идеята на МВР, като обяви преди дни в радио ефир, че за един от трусовете разбрала от патрулиращи полицаи, към които се обърнала, след като усетила трус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews