Цветанов: Няма да споря с президента, но не е прав

17 юли 2012 в 14:27 3062 1

 Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

"Нямам противоречия с президента, нямам желание да влизам в спорове." Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Напрежението между двамата се изостри, след като в събота Росен Плевнелиев заяви, че е обезпокоен от дисциплинарното уволнение на съдия Мирослава Тодорова с решение на ВСС, че то е необосновано и необективно. Засегнат, в понеделник Цветанов отговори, че президентът "не е запознат със случая". Същия ден Плевнелиев продължи темата с думите, че остават съмнения, че истинската причина за уволнението е не нарушения на Тодорова, а лична вражда на Цветанов към нея. В началото на 2012 г. съдия Мирослава Тодорова даде под съд вътрешния министър за клевета, след като той я обвини във връзки с организираната престъпност.

Реагирайки на това, днес Цветанов отново намекна, че държавният глава не е докрай компетентен по случая:

"Президентът има своята компетентност и всеки има възможност да дава своето мнение. Аз давам оценката си на фактите, а те са – 57 забавени дела. За първи път в историята на съдебната система имаме съдия, който има две дела с изтекла давност липса на правораздаване. Когато се срещне президентът с жертвите на престъпността, а не само да гледаме живота от хубавата среда. Ежедневно министърът на вътрешните работи се сблъсква с очакване тези престъпления да бъдат разкрити по-бързо", заяви Цветанов пред журналисти днес.

След това допълни, че има ангажимент да изпълни професионалния си дълг към обществото, за което трябвало да бъде подкрепян както от хората, така и от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови