Уволниха директор в МРРБ, нямал нужния стаж

Нели Чолашка 26 юни 2013 в 17:49 3809 4

Сградата на МРРБ. Снимка: БГНЕС
Сградата на МРРБ. Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е уволнила днес шефа на дирекция „Програмиране на регионалното развитие“ Деница Николова, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Към момента на назначаването си и към днешна дата г-жа Деница Николова не отговаря на изискванията за наличие на не по-малко от седем години стаж в сферата на държавната администрация, уточниха оттам.

Проверка на Терзиева установила, че конкурсът за шеф на тази дирекция е бил нагласен, за да спечели Николова - стартирал е с предварително подготвени изисквания, отговарящи за класирания на първо място кандидат.

Имало и други процедурни нарушения при попълването и подписването на документите от конкурсната комисия.

Това е политическа чистка, коментира Лиляна Павлова, която беше министър на регионалното развитие в кабинета "Борисов".

„Изумена съм от решението на министър Десислава Терзиева. Това решение показва, че правителството не само не се вслушва в призива на протестиращите, но в своето самодоволно поведение, вместо да решава актуалните проблеми или да чуе хората, прави политическа чистка. Това е безобразно и арогантно поведение”, каза Павлова.

По думите й Деница Николова е най-добрият ръководител на управляващ орган в България и е професионалист с доказан опит и стаж.

„Да бъде уволнена за това, че няма опит и стаж е долнопробно обвинение”, коментира още Лиляна Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews