В Албания: Смъртта на българския боксьор е заради сърдечен удар

OFFNews 23 септември 2019 в 11:19 6017 0

Сърдечен удар е причината за смъртта на българския боксьор Исус Величков, който почина по време на мач в албанския град Шкодра, съобщават местните медии.

Те твърдят, че гибелта на българина не е настъпила в следствие на ударите на противника му. Организаторите пък съобщават, че екипът от линейката не е реагирал достатъчно бързо в трагичната ситуация.

От Българския професионален боксов съюз заявиха в предаването "Тази сутрин" по bTV, че държат връзка с мениджъра на Величков, който ги е уверил, че по време на самата битка не е имало нищо тревожно.

"Ние сме издали необходимите документи, изпратили сме ги на албанските колеги, така че участието му е оторизирано. Днес очакваме да разговаряме и с мениджъра на състезателя, за да разберем повече подробности за случилото се.

Нямам индикации да е страдал от нещо. Преминал е всички изследвания и въз основа на тях е получил лиценз от нас. Не сме говорили със семейството, очакваме мениджърът да го е направил. Ние ще го направим днес или утре", заяви Дамян Дамянович, който е член на УС на Българския професионален боксов съюз.

Исус Величков има 5 загуби на професионалния ринг в своята категория. Той прави дебюта си през ноември 2018 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews