ФК ЦСКА 1948 обърна Ботев във Враца

OFFNews 30 септември 2023 в 21:57 916 0

Футбол

Снимка ефбет лига

Врачани допуснаха обрат

Ивайло Чочев вкара втория си гол в добавеното време и ФК ЦСКА 1948 спечели трудно с 2:1 като гост на Ботев (Враца) в мач от 12-ия кръг на българската футболна efbet Лига, с което "червените" се изкачиха с едно място в класирането.

ФК ЦСКА 1948 е шести и с точка пред шампиона Лудогорец (Разград), който е с мач по-малко.

Ботев създаде първите опасности в мача. Удар на Даниел Генов по диагонал в петата минута бе едва спасен от национала Даниел Наумов, а след още пет Браян Переа не успя да засече центриране на Спас Георгиев на около шест метра от вратата.

Ботев обаче поведе в 17-ата минута, когато Переа се реваншира за пропуска с попадение от дузпа. Домакините получиха наказателен удар от главния съдия Драгомир Драганов за нарушение на Емил Ценов срещу колумбийския нападател.

Наумов спаси още едно положение след удар на Марко Мажуга, а ФК ЦСКА 1948 изравни в 35-та минута чрез Ивайло Чочев. Голмайсторът на "червените" вкара от дузпа, след като Браян Мендоса игра с ръка в наказателното поле при центриране.

ЦСКА 1948 натисна през второто полувреме и Чочев вкара втори гол, който обаче бе отменен. Минути по-късно Педриньо удари две греди в поредни атаки, а Чочев ознаменува "червения" натиск с гол във втората минута на добавеното време. Халфът стигна първи до топката при центриране на Антонио Вутов пред вратата и се разписа с глава за крайното 2:1.

Ботев остана на 12-о място в класирането с десет точки и равенство с отбора на Пирин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика