Играч на Борусия в разтърсваща изповед: Никога няма да забравя лицата

ОFFNews 13 април 2017 в 12:21 1700 0

Изключително емоционално и лично интервю даде халфът Нури Шахин след загубата на неговия Борусия Дотрмунд с 2:3 от Монако. Талантът се появи след почивката в мач, който домакините не искаха да играят заради ужаса на атентата 24 часа по-рано. 

"Много е тежко! Тежко е да говоря. Тежко е да намеря точните думи", започна Шахин, "Гледаш подобни неща по телевизията, но изглеждат толкова далечни. Например в родната ми Турция на Нова година. Да, близо е, но също така и далече.

А ние го преживяхме нещо такова.  Не го пожелавам на никого! Не знам дали хората могат да разберат. Докато не излязох на терена за второто полувреме, не мислех за футбол”, призна Нури.

„Вечерта след бомбите не осъзнавах какво се е случило, докато не видях жена ми и синът ми да ме чакат на вратата. Тогава разбрах какъв късмет сме имали. Знам, че футболът е много важен. Ние също обичаме футбола. Страдаме заради него.

Да, признавам, печелим много пари, имаме привилегирован живот, но ние сме хора! Има толкова по-важни неща от футбола. Снощи го почувствахме”, добави още Шахин.

„Още ме побиват тръпки, като си помисля за случилото се в автобуса. Не мога да забравя лицата. Никога няма да забравя лицата. Когато видях Марк (б.а. Бартра)... Аз седях до Шмелцер и никога няма да забравя лицето му”, коментира Нури Шахин пред телевизията след загубата от Монако.

По-рано срещу решението на УЕФА да отложи мача само с 24 часа се изказа остро и треньорът Томас Тухел. Той се оплака, че в Швейцария някой взел решението, все едно срещу автобуса на Борусия е било хвърлено кенче с бира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика