Ювентус оформи дубъла със седмата поредна титла

OFFNews 14 май 2018 в 05:58 2119 0

Футболният хегемон в Италия Ювентус официално оформи дубъл за сезона, след като спечели рекордното седмо поредно Скудето в Серия "А". Грандът от Торино завърши 0:0 при визитата си на Рома в сблъсък от 37-ия кръг на шампионата.

Така Старата госпожа вече има недостижимите 92 точки в класирането. Вторият Наполи остана с 88 точки само 90 минути преди края на сезон 2017/2018.

Двубоят в Рим беше лишен от заряда след неочакваната загуба на Интер от Сасуоло ден по-рано, тъй като римляните останаха недостижими на третото място и си осигуриха класиране в Шампионската лига, където играха полуфинал през настоящия сезон.

Голямата новина след мача дойде от думите на треньора Масимилиано Алегри, който обяви, че остава и през новия сезон, освен ако не бъде уволнен от шефовете. Алегри беше спряган за нов мениджър на редица английски грандове, но явно специалистът е решил все пак да продължи работата си в Торино.

"Благодаря на Наполи, че ни притесняваха до последно. Голям коз в борбата за титлата за нас беше спокойствието в трудните моменти. Нека свършат празненствата и ще седнем да помислим какво трябва да направим за следващия сезон, когато всичко започва от нулата", коментира Алегри.

Легендарният вратар на Юве Джанлуиджи Буфон пък опази мрежата си за 301-ви път суха с екипа на "бианконерите" и стана за девети път шампион на Италия - нещо което не е постигал никой преди него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика