Кристиано Роналдо - Испания 3:3

OFFNews 15 юни 2018 в 23:21 3509 0

Европейският шампион Португалия и Испания завършиха 3:3 в очакваното с огромен интерес зрелищно иберийско дерби от група В на световното първенство в Русия. Мачът се игра на стадион "Фищ" в Сочи пред близо 44 000 зрители и напълно оправда високите очаквания. Над всички на терена беше мегазвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който вкара и трите гола за португалците. Диего Коща бе точен два пъти за Испания, а един гол добави резервата в Реал Начо.

Двубоят започна с игрово предимство на Португалия. Още в 4-ата минута Роналдо даде преднина на символичните домакини с гол от дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу самия него от страна на Начо. Роналдо бе безпощаден от бялата точка. Първият шанс за испанците в двубоя бе в 10-ата минута, когато след разбъркване в португалското наказателно поле топката попадна в непокрития Давид Силва, който от 12 метра стреля над напречната греда, като получи топката след технично отиграване на Коща.

В 23-ата минута Коща успя да възстанови равенството, след като със серия от финтове преодоля съпротивата на двама португалски бранители и майсторски прати топката в мрежата на Руи Патрисио. Преди гола обаче испанският нападател извърши нарушение срещу Пепе, което остана несанкционирано. В 35-ата минута удар на Андрес Иниеста мина застрашително близо до страничната греда на португалците и резултатът остана непроменен. Испания доминираше в тези минути, но в края на полувремето Португалия нанесе нов удар и поведе. След изстрел на Роналдо от границата на наказателното поле вратарят Давид Де Хеа не реагира много добре и не успя да улови топката.

През втората част само в рамките на 3 минути испанците обърнаха негативния развой на мача с попадения на Диего Коща и Начо, който вкара много красив гол в 58-ата минута. След като поведоха испанците решиха, че всичко е свършило и започнаха да разиграват продължително топката в очакване на последния съдийски сигнал. Последната си дума обаче не беше казал Кристиано Роналдо, който в 88-ата минута си спечели пряк свободен удар близо до наказателното поле. Лично той се зае с изпълнението и с прецизен удар прати топката във вратата за 3:3.

Така Роналдо стана едва четвъртият играч във футболната история, който успява да се разпише на четири световни първенства (2006, 2010, 2014, 2018). Досега това бяха правили само Уве Зелер, Мирослав Клозе и Пеле. Любопитното е, че в предишните си три участия португалецът имаше толкова попадения, колкото срещу Испания тази вечер - 3. В другия мач от групата Иран победи Мароко с 1:0 по-рано през деня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови