Левски се разминава с Европа след 1:1 срещу Царско село

OFFNews 18 май 2021 в 00:14 992 0

Снимка Официален сайт на Левски

Отборът на Левски не успя да се възползва от грешката на Черно море в Пловдив и пропусна може би последния си шанс да стигне до седмото място в Първа лига, което дава право на бараж за Лига Европа.

"Сините" спечелиха само точка при равенството 1:1 срещу Царско село на "Герена" и два кръга преди края са с четири точки зад "моряците", срещу които имат и директен мач.

Гостите поведоха след брилянтен гол на бразилеца Андерсон Кордейро. Той получи топката по дясното крило в 63-та минута, смени посоката към дъгата и изпрати топовен шут в далечния ъгъл на Микулич.

Левски се хвърли в атака и в 68-та минута създаде първото си положение. Боби Цонев прати пас по конец на далечната греда и Михайлович засече топката от въздуха с топовен шут, който бе отразен с крак от Пласид. Секунди по-късно вратарят на Царско село обаче бе принуден да направи нарушение срещу откъсналия се сам срещу него Мартин Петков и Боби Цонев изравни в 73-та минута на срещата от дузпа.

"Съжаляваме за пропуснатите точки. Имахме много ситуации да отбележим, но така се случи, че те вкараха първи. Успяхме да се върнем и имахме шансове да поведем, но не успяхме. Мога само да адмирирам момчетата, защото дадоха максимума, който имат в момента.

Докато има шанс за седмото място, Левски ще се бори. Показахме го. След равенството между Ботев и Черно море се откри възможност, но не успяхме да се възползваме. Имахме достатъчно ситуации, но липсваше завършващ удар. Понякога вкарваш от едно положение, друг път не можеш да вкараш 20”, коментира временният наставник на Левски Живко Миланов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews