Преди мача с Швеция: националите ни се надъхват с филм за Пеле

ОFFNews 31 август 2017 в 12:43 2982 0

Дни преди квалификацията с Швеция, селекционерът на националния отбор Петър Хубчев включи в програмата за подготвителния лагер нетрадиционно занимание за футболистите. Екипът на София Филм Фест предостави възможност националният отбор и треньорският щаб да изгледат заедно филма „Пеле: Раждането на една легенда / Pelé: Birth of a Legend”.

Закритата предпремиерната прожекция на филма беше специално организирана за родните национали в амфитеатралната зала в Националната футболна база в Бояна. 

Момчетата гледаха биографичния разказ за живота на великия футболист – от гетата в Бразилия до спечелването на Световната купа през 1958 година на финал срещу Швеция, като кулминацията на филма е именно мачът на Пеле и съотборниците му срещу шведите.

„Гледаме филма в точния момент. Вписа се отлично в настойката за предстоящия мач”, сподели селекционерът Петър Хубчев.

Сюжетът на филма проследява връщането на вярата на бразилците във футбола – благодарение на Пеле, който залага на характерния за тях стил джинга, пренебрегнат след загубата им от Уругвай през 1950 година. „От утре сменяме тактиката и почваме джинга”, пошегува се националният селекционер.

„Пеле: Раждането на една легенда” е история за това как талантът среща характера и се превръща в дух, пред който препятствията са само повод да продължиш напред.

Националният ни отбол ще се изправи срещу отбора на Швеция днес от 21:45 часа на Националния стадион, а филмът „Пеле: Раждането на една легенда" може да гледате от 8 септември в "Дом на киното". 

Вижте трейлър на филма в следващото видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика