Сърбия избра Тадич за футболист на годината

OFFNEWS 17 декември 2016 в 10:44 5558 0

Душан Тадич от Саутхамптън спечели класацията за футболист на годината на Сърбия, обявиха от местната федерация.

28-годишният плеймейкър, който има три гола и пет асистенции за националния отбор в световните квалификаци, ще получи своята награда на специална гала-вечер през следващата седмица.

Тадич, който получи похвали и от медиите в Сърбия, след като игра със чупен нос повече от един час срещу Уелс, ще играе през идния уикенд за Саутхамптън срещу Борнемут. Преди дербито на южния бряг двата отбора са с по 21 точки след изиграването на 16 мача от английското първенство.


Тадич е един от най-техничните играчи във Висшата лига на Англия.

Душан Тадич е роден през 1988 г. в Бачка топола (а автономна област Войводина), където започва да играе на 6 години. През 2002 г. година е взет в школата на Войводина (Нови Сад). За мъжкия тим на Старата дама дебютира през 4 години по късно. С червено-белия екип изиграва 107 мача, в които отбелязва 29 гола.


Тадич с екипа на Войводина.

През 2010 г. е продаден на холандския Гронинген за 1,2 млн. евро. Две години по-късно преминава в друг клуб от Ередивизие – Твенте, който го купува за 7,7 млн. евро. За двата холандски клуба той изиграва по 70 мача. През 2014 г. Тадич е продаден на Саутхемптън за 10, 9 млн. британски лири. С екипа на британския тим има 77 мача и 13 гола. За националния отбор на Сърбия Тадич е изиграл 42 мача, в които е отбелязал 11 гола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика