'Гаранти коза' обявена във фалит в Турция. Компанията поиска тройно свиване на обекта си в 'Младост'

OFFNews 24 април 2021 в 13:00 9001 0

Турската строителна компания "Гаранти коза" е обявена в несъстоятелност от съд в Бакъркьой (район на Истанбул), съобщи "Дневник".

На 30 март 2021 г. е започнала процедура по ликвидация на "Гаранти коза Иншаат". Тази информация повдига въпроса какво ще стане с големия строителен проект на инвеститора у нас - "Гранд каньон" в столичния квартал "Младост" и с обекта на бул. "Цар Борис II". 

Проектът "Гранд каньон" е за 3 сгради - на 30, 19 и 16 етажа. В тях ще има жилища (700 на брой), офиси, търговски център и хотел. Теренът се намира на бул. "Александър Малинов" - до "Кауфланд". Проектът започна през 2017 г., но все още е в начална фаза.

На последното заседание на комисията по архитектура на Столичния общински съвет е било обсъдено искане от компанията да се намали три пъти застрояването в проекта "Гранд каньон" - от 91 882 кв.м РЗП да стане 30 000 кв. в., а сградите да бъдат две, а не три и то с 20-ина м по-ниски. Общинските съветници са отложили решението си по искането на строителната компания за следващо заседание, допълва "Дневник".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews