Очукани бусове и таратайки - обяснението на НАП защо продава коли под 2000 лева

Рени Петрова 24 ноември 2023 в 12:23 7503 0

НАП-Бургас

Снимка Община Бургас

НАП-Бургас

Териториалното поделение на НАП в Бургас не даде информация за това какви са 27-те конфискувани автомобила, продадени за 50 000 лева на търгове след решения на съда. 

Пред OFFNews говорителят на ТД на НАП-Бургас обясни, че колите не са иззети от пияни или дрогирани шофьори, като тези автомобили тепърва ще бъдат оценявани, защото процедурите са по-дълги. 

По-рано днес бе съобщено, че интересът е голям, а почти всички продажби са реализирани още на първа стъпка. Имало и случаи със сериозни наддавания от първоначално обявените цени. Стойностите на всеки един автомобил се определят след експертна оценка на вещо лице.

От ТД на НАП-Бургас обаче обясниха, че всъщност автомобилите са "стари таратайки" и "очукани бусове", някои - иззети от мигранти. 

Оттам увериха, че със сигурност не става дума за "Ламборгини"-та за под 2000 лева, защото в интерес на НАП е да вкарва пари в хазната. 

Стана ясно и че търговете се организират от две дирекции - "Събирания" и "Държавни вземания". При първата се разпродава движимо и недвижимо имущество след натрупани задължения, а втората дирекция се продават само неща, иззети в полза на държавата. 

Сред продадените автомобили имало бусове и леки коли, иззети от горски стопанства например. Отказана обаче бе допълнителна информация - марка и модел на автомобила, кога е проведен търгът, информация за вещото лице и други. 

Говорителят на ТД на НАП-Бургас допълни, че агенцията единствено осъществява продажбата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика