Цяла нощ опашка пред БНБ за монета в памет на Стоянка Мутафова

OFFNews 24 януари 2022 в 10:24 3006 1

Снимка БГНЕС

Опашка от желаещи да си купят възпоменателната медна монета "100 години от рождението на Стоянка Мутафова" се изви пред БНБ тази нощ, съобщава БГНЕС. Някои са чакали от преди полунощ пред сградата на централната банка отварянето на касите ù тази сутрин.

Цената на монетата е 30 лева. Продава се на две каси на БНБ на пл. „Княз Александър I“ № 1, на четири в Касовия център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10 и в офиси и клонове на Банка ДСК, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк (България) и Тексим Банк.

Стотици на опашка пред БНБ за юбилейна монета с Гоце Делчев за 108 лева

От 24 до 26 януари 2022 г. вкл. всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да купи от БНБ до две монети, след което възпоменателната монета ще се продава без ограничения.

От полунощ чака Александър, но казва пред БГНЕС, че преди него имало хора, дошли към 23 ч. "Желаем да закупим монетата. Колекционираме ги и на предишната чакахме от 0.00 ч., и най-вероятно и на следващата ще чакаме“, каза мъжът.

Петър също е колекционер. Наредил се сред чакащите в 3.45 ч. „Този, който колекционира винаги иска да притежава и онова, което е нормално да бъде в неговата колекция или нещо, което е с такава стойност“, заяви Петър.

От 6:20 чака Тодор. Той дошъл, защото монетата е в памет на великата българска актриса. Същият мотив довел и Росица, която е на опашката от 7:30 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки