Васил Терзиев кани Ваня Григорова на дебат по Дарик радио

Ружа Райчева 02 ноември 2023 в 13:16 15362 2

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС/Архив

Васил Терзиев

Кандидатът за кмет на София на "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) Васил Терзиев покани кандидата на БСП Ваня Григорова на дебат по Дарик радио. Поканата е отправена в социалните мрежи.

По-рано днес от БНТ съобщиха, че дебат за София между Васил Терзиев и Ваня Григорова, който да се излъчи по БНТ и бТВ, няма да има. Причината е отказът на Васил Терзиев да участва в предложения формат.

Вчера Терзиев предложи на Григорова в планирания за днес телевизионен дебат по БНТ и бТВ да участват и няколко души от техните екипи, за да обсъждат проблемите на София заедно. Предложението му доведе до подигравателен коментар от Григорова в социалните мрежи, че от "15 години не ѝ се е налагало никой да ѝ суфлира по време на дебат".

Днес Терзиев отговори, че ПП-ДБ са предложили в дебатите да участват и по един кандидат за районен кмет и новоизбран представител на общинския съвет, така че да се покажат хората, които биха се занимавали с управлението на столицата.

"В последните дни г-жа Григорова активно не се занимава с проблемите на града, а основно ме атакува по линия на това защо съм избягал от дебат с нея", заяви Терзиев във видео, публикувано на страницата му във Фейсбук.

Терзиев напомня, че досега се е явил на общо 6 дебата, в 3 от които е участвала и Ваня Григорова и че на тези дебати е бил сам. По думите му е важно да се говори в дълбочина за решенията, а не да се използват лесни политически послания.

"Обидно беше да чуя думите, които г-жа Григорова използва за хората, с които бих отишъл на дебат - "секунданти, клакьори и патерици". Не, това биха били основни хора от управленския екип, с който отиваме да реформираме общината. Въпреки че телевизионният ни дебат няма да се състои, ако все пак г-жа Григорова иска да се видим и да ме надприказва, нека заповяда в Дарик, да си поговорим и да се успокои, че никой не бяга от нея."

Дебатът в Дарик радио е предвиден за 17 часа. Все още не е ясно дали Ваня Григорова ще приеме тази покана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

2

Анализи

02.11 2023 в 19:06

Е от какъв зор да и изпълнява условията. Предложил е Дарик радио. Момето не ще. То и с нея какъв дебат. Куха лейка.

10298

1

AntiZ

02.11 2023 в 16:10

С тази в затворено помещение? Само с ПГ-1!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews