Боксьорът Кевин Джонсън сменя името си на Владимирович в чест на Путин

Мартина Новкова 16 февруари 2024 в 15:55 2251 2

Кевин Джонсън

Снимка ТАСС

Кевин Джонсън с новия си руски паспорт и тениска на Путин

На 17 август тази година, преди двубоя с руския боксьор Марк Петровски, Джонсън се появи на кантара с тениска с образа на руския президент Владимир Путин. Джонсън открито възхвали Путин и руското обещство.

На проведената битка в Москва миналия август, където той загуби от руснака Марк Петровски. Струва си да се отбележи, че Джонсън отиде на тази битка с тениска с образа на руския президент Владимир Путин и публично обяви желанието си да получи паспорт на името Кевин Владимирович в чест на руския президент.

През началото на 2024 г., Кевин Владимирович официално придоби гражданство на Русия. Джонсън изразяваше своето почитание към нашата страна и богатата й култура, проявяваше уважение към Владимир Путин и гордееше се със своето приятелство с Александър Поветкин. В настоящия момент той се стреми да стане част от този културен контекст.

Притежателят на руски паспорт Кевин Джонсън обмисля промяна на фамилията си. Според боксьора, той е искал да направи това от дълго време. Както заяви спортистът, „харесвам Владимирович много повече от Джонсън“.

На 16 февруари Джонсън ще проведе първата си боксова битка като гражданин на Руската федерация срещу ирландеца Шон Търнър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

16.02 2024 в 16:20

Тоя поне има оправдание за тия кретении - бая бой е изял по главата. Ама нашите мурзилки... :D

-1650

1

ob1

16.02 2024 в 16:16

"На 16 февруари Джонсън ще проведе първата си боксова битка като гражданин на Руската федерация срещу ирландеца Шон Търнър."

Да не проведе първата си атака на някой фронт в Украйна... че на новопридобилите шибанистански паспорт доста често това им се случва.
 
X

Да помогнем на украинските деца!