Обиколката на България ще финишира в Шумен

OFFNews 18 август 2023 в 18:12 1870 0

Колоездене

Снимка Архив

Надпреварата завършва на 31 август

Шумен ще посрещне участниците в 70-тата Международна колоездачна обиколка на България, едно от най-старите и престижни състезания в Европа, с почти стогодишна история. Състезанието ще стартира на 26 август в София и за първи път в своята история ще финишира в Шумен, на 31 август. Това съобщиха днес от пресцентъра на общинската администрация в Шумен.

Ще бъдат изминати общо около 705 състезателни километра, които са разпределени в пролог, два полуетапа и четири етапа с общ старт. Последният етап е Сливен – Шумен и е с дължина 128,4 километра, отбелязват от общинския пресцентър.

Оттам уточняват, че колоездачите ще навлязат в Шумен по път I-7 от Велики Преслав. Те ще преминат през квартал „Дивдядово“, по бул. „Велики Преслав“, през кръговото кръстовище на площад „България“ и по бул. „Славянски“. Финалът ще е около 16:00 часа пред сградата на община Шумен, където ще се състои и церемонията по награждаването на победителите.

За безопасното преминаване и финиширане на колоездачите в Шумен още от сутрешните часове на 31 август временно ще бъдат затворени за движение централни шуменски улици и булеварди, като по някой от тях ще бъде въведена и временна организация на движение.

Паркингът пред и зад община Шумен ще трябва да бъде освободени от автомобили за времето от 8:00 до 18:00 часа, допълват от общинския пресцентър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!