Три бързи идеи за уникален козунак без месене и втасване

OFFNews 25 април 2021 в 10:00 10538 0

Без значение дали сервирате обяд или вечеря, козунакът е тържественият завършек на великденската трапеза. Ако нямате опит в приготвянето на козунак или не може да отделите достатъчно време за месене и втасване, споделяме три идеи, които не са за изпускане. Трябва само да отскочите до най-близкия Lidl и да грабнете козунак, какъвто ви допада. Ето и творческата част, за която разчитаме на вас:

Козунак с шоколадов кувертюр

Не е необходимо да сте кулинарни професионалисти, за да развихрите фантазията си и да създадете истински шедьовър. За целта е необходим само шоколадов кувертюр и и да се доверите на своя усет за подходяща декорация.

За основа подходящ избор са козунаците на „Родна стряха“ с какаови парченца или със стафиди и портокалови корички.

Следващата стъпка е да подготвите шоколадовия кувертюр, с който ще впечатлите дори най-претенциозните. Бял шоколад, млечен или натурален – на който и да се спрете, резултатът може да бъде изключителен.

Ако сте любители на класическия млечен кувертюр, може да декорирате с филирани бадеми, захарни перли, а за тематичен завършек – просто изберете шоколадови яйчица или фигурки от празничния асортимент на Favorina.

Почитателите на бялата глазура могат да заложат на белия шоколадов кувертюр. Достатъчно е да декорирате със свежи сезонни плодове или с бадеми в шоколадова глазура с вкус на кокос, ванилия, тирамису или забайоне.

Да не забравяме и класическия натурален кувертюр Fin Carre с 52 % какао, който днес до края на деня е на промоционална цена от 1,69 лв в Lidl. Може да го превърнете в уникално вълшебство само с шепа наситнени орехи, сушени плодове или с портокалов ликьор.

Технологията на приготвяне – лесна и приятна

За да се разтопи по-лесно, начупете кувертюра на малки парчета, а още по добре е да го нарежете с нож. Поставете го в подходящ съд и разтопете на водна баня като разбърквате докато се разтопи напълно. След това го оставете да се охлади съвсем леко и декорирайте козунака като го залеете в средата и внимателно разнасяте към краищата.

За повече блясък добавете масло

Ако искате да придадете блясък на глазурата, добавете към още топлия кувертюр 2 с. л. краве масло. Бъркайте, докато започне да се сгъстява, след което сте готови с шоколадовата глазура за козунака. Освен краве, може да използвате кокосово или какаово масло.

За финал не пропускайте да сложите на масата великденски акцент и пролетни цветя. Нека бъде Великден!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика