Лили Иванова имаше грандиозен концерт в Брюксел

Снимката, която тя си публикува в мрежата, стана вайръл

OFFNews 08 март 2024 в 09:58 5722 1

Лили Иванова благодари на екипажа, с който летя до Брюксел

Снимка Личен профил във Facebook

Лили Иванова благодари на екипажа, с който летя до Брюксел

"Благодаря на екипажа на полета на Bulgaria Air FB407 от София до Брюксел за уважението и отношението към мен и моя екип! Бъдете здрави и щастливи!" написа Лили Иванова във Фейсбук на път за концерта си.

Концертът на Лили Иванова в Брюксел беше събитие, което присъстващите няма да забравят. Това сподели основателят на Българската културна асоциация в Белгия Таня Станева, след като българската поп звезда излезе на сцената на зала „Флаже“ в белгийската столица.

„Хората стояха прави, пееха, ръкопляскаха, снимаха. След всяка песен публиката ставаше на крака и започваха продължителни аплодисменти, все едно е последната ѝ песен и не им се иска тази магия да свърши. Вероятно сетивата на българите в чужбина са по-силни. Нямам друго обяснение за преживяното снощи. За такава публика мечтаят всички артисти. За нея, каквото и да кажа ще е недостатъчно“, разказа Станева.

Тя посочи още, че след концерта Лили Иванова е благодарила на публиката „много сърдечно и развълнувано“.

„Гледаш я крехка като статуетка, а такава сила и власт над публиката има. На всеки един от екипа си благодари поименно и направи красив реверанс. Екип мечта! Машина! Безкомпромисни професионалисти и перфектна организация. Давам си сметка колко труд е положен за изпипване и на най-малкия детайл“, допълни българката.

Сред гостите в залата имаше посланици, политици, български и чуждестранни гости. Певицата изпълни някои от своите хитове и нови произведения.

На концерта присъстваха и посланикът ни в Белгия Пламен Бончев, постоянният ни представител в Европейския съюз Румен Александров и евродепутатът Илхан Кюкук, който бе инициатор на събитието.

Инициаторът и организатор на концерта - евродепутатът Илхан Кючук, разказа специално за рубриката „БГ Свят“ на БТА за стъпките от възникването на идеята за концерта до неговата реализация.

„Една сутрин, когато пътувах за поредното политическо мероприятие, видях, че журналистът Валерия Велева е написала една чудесна новина, че Лили Иванова създава фондация. Впечатлих се от идеята, защото винаги такива идеи са ме впечатлявали – когато политици, особено американски президенти, са създавали фондации. И целият интелектуален, социален ресурс, който са натрупвали, разбира се и финансов през годините, е отивал в обществена полза. Веднага предложих на Валерия Велева да направим представяне на фондацията, тя каза „да“ и реши да започнем първите стъпки. Свързахме се с екипа, те казаха „да това е страхотно, но тя е певица, тя обича да пее, нейната връзка е с публиката. Разбира се, че бихме желали да представим фондацията в Брюксел, но нека да предложим и вариант, който включва нейно участие, т.е. организирането на концерт. Започнахме да търсим подходяща зала и стигнахме до „Флаже“, сподели Кючук.

Всяка година зала „Флаже“ посреща някои от най-известните артисти в света, редом с млади, предимно белгийски, таланти. Заради добрата акустика, там се провеждат Flagey Piano Days и Брюкселският джаз фестивал.

На сцената до Лили Иванова бяха нейните музиканти от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Росен Ватев (ударни, перкусии), Христо Михалков (бас китара), LaTiDa (бек вокали).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!