Статуята на Самуил влезе в американска класация за ужасяващи паметници

OFFNews 05 декември 2015 в 15:48 24968 7

Снимка Булфото/Миро Златев

Спорният паметник на цар Самуил в центъра на столицата попадна на пето място в класация на американския сайт "Cracked" за най-ужасяващи паметници.

„Статуи на известни хора (които са абсолютно безумни)” събира на едно място 8 статуи от света, като българската скулптура, озаглавена „Този български цар може да погледне в душата ви”, се дорежда до място, благодарение на светещите си очи.

Под едната снимка на Самуил пише, че светещите очи са захранвани от разочарованието на царя от всичко случило се, а под другата пише: "Здравейте, деца, време е за Коледа в ада!"

Според сайта царят е бил важен лидер в българската история, който разширява земите на империята до Албания, Сърбия и Гърция, докато държи Византия на страна. "Естествено, такъв страхотен владетел се нуждае от страхотна статуя, но също така тя трябва да показва, че Сам е имал и по-мека страна, която е била загрижена за доброто състояние на войниците си", пише авторът.

Компания на царя правят руският учен Евгений Михаелис и казахстанският поет Абай Кунанбаев в столицата на Казахстан, бившият президент на САЩ Джералд Форд, Кристиан Роналдо, гол вариант на Том Круз, Стив Джобс, генералът от Конфедерацията по време на гражданската война в САЩ - Нейтън Форест, и актрисата Лусил Бол.

Джералд Форд.

Евгений Михаелис и Абай Кунанбаев.
Ген. Нейтън Форест.
Лусил Бол.
Статуята на Стив Джобс.
Голият Том Круз.

Роналдо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика