Тейлър Суифт триумфира на наградите Грами (снимки)

OFFNews 05 февруари 2024 в 11:12 2333 0

Тейлър Суфт

Снимка БТА/АП

Тейлър Суифт

Тейлър Суифт спечели награда "Грами" за албум на годината за Midnights, с което подобри досегашния рекорд за артист с най-много - четири, отличия в категорията, съобщи Асошиейтед прес.

При приемането на приза на церемонията за 66-ите награди "Грами" в Лос Анджелис 34-годишната певица първо благодари на своя продуцент и приятел Джак Антоноф. Тя добави, че би искала да каже, че това е най-щастливият момент в живота й, но че всъщност се чувства така щастлива и когато твори и изпълнява музика на сцена. Преди това, докато приемаше 13-ата си наградата "Грами", певицата обяви, че новият й албум The Tortured Poets Department ще излезе на 19 април. "Зная, че вотът на членовете на Националната звукозаписна академия е пряко отражение на страстите на почитателите", каза тя, след като прие наградата за най-добър вокален поп албум. Затова искам да благодаря на феновете, като им разкрия тайна, която пазя през последните две години", каза Тейлър Суифт.

Една от големите награди на церемонията - за запис на годината, бе присъдена на Майли Сайръс за Flowers - втора награда "Грами" за нея и втора за вечерта. "Тази награда е невероятно. Но наистина се надявам тя да не промени нищо, защото животът ми вчера беше красив", каза тя в речта си.

Майли Сайръс, снимка: БТА/АП

Виктория Моне спечели в категорията за най-добър нов изпълнител. В речта си от сцената тя благодари на майка си, "самотна майка, отгледала това наистина лошо момиче". След което певицата се разплака и сподели, че се трудила за тази награда 15 години.

Били Айлиш спечели в категорията песен на годината за хита от "Барби" What Was I Made For?. Тя благодари на режисьорката на блокбастъра Грета Гъруиг, че е направила "най-добрият филм на годината". Това бе един от ярките моменти в церемонията, водена от Тревър Ноа и излъчвана от Crypto.com Arena в центъра на Лос Анджелис.

Били Айлиш, снимка: БТА/АП

Карол Джи написа история, като стана първата чернокожа изпълнителка спечелила приза за най-добър латино ърбан албум за блокбастъра си Manana Sera Bonito. За пръв път съм на "Грами", каза тя на английски език от сцената. И за пръв път държа в ръце своя награда "Грами".

На сцената се изявиха много изпълнители. Оливия Родриго представи баладата си vampire, докато от стената зад нея капеше червена течност. Джони Мичъл, която е на 80 години, внесе историята в шоуто, като изпълни Both Sides Now от албума й от 1969 г. Clouds. Травис Скот изпълни компилация от My Eyes, I Know? и Fein. Бърна Бой, Бранди и 21 Севидж изпяха On Form, City Boys, Sittin' on Top of the World.

Продължителен и вълнуващ сегмент In Memoriam почете множеството музикални легенди, които светът загуби миналата година. Стиви Уондър изпълни For Once in My Life и The Best Is Yet To Come в чест на Тони Бенет, Ани Ленъкс изпя Nothing Compares 2 U за Шиниъд О'Конър. В края на песента Ани Ленъкс каза "Артисти за прекратяване на огъня, мир по света".

Джон Батист представи Ain't No Sunshine, Lean On Me и Optimistic с Ан Несби в памет на покойния музикален продуцент Кларънс Авант. Опра Уинфри обяви огненото изпълнение на Фантейжа Фарино и Адам Блакстоун на Proud Mary в чест на Тина Търнър.

Сиза също се изяви на сцената, като изпълни хитовете си Snooze и Kill Bill. По-късно Лизо й връчи "Грами" за най-добра аренби песен за Snooze.

Дуа Липа, снимка: БТА/АП

Дуа Липа откри шоуто с високооктанов микс - първо подгря публиката с откъс от предстоящия си сингъл Training Season, после изпя "Houdini и диско поп хита си от "Барби" Dance the Night. Били Айлиш и брат й Финиъс също качиха на сцената на наградите "Грами" блокбастъра "Барби" с изпълнение на живо. Майли Сайръс пък изпя за пръв път в живо предаване по телевизията Flowers.

С първа награда "Грами" от церемонията си тръгна Лейни Уилсън, която взе статуетка "грамофонче" за Bell Bottom Country в категорията най-добър кънтри албум на годината.

Кристина Агилера, снимка: БТА/АП

Джей-Зи получи наградата за глобално влияние Dr. Dre Global Impact Award и използва речта си, за да припомни големите имена в хип хопа и да призове да се обръща повече внимание на този стил. В телевизионното излъчване на церемонията тази година нямаше нито една рап категория. Той насочи вниманието и към Бионсе. "Най-много награди "Грами", но нито веднъж в категория албум на годината. Как става това?", каза той.

За трета поредна година Джак Антоноф бе отличен за продуцент на годината, с което изравни постижението на Бейбифейс.

Джак Антоноф, снимка: БТА/АП

Първата от трите нови категории тази година - за най-добър поп денс запис, отиде при Кайли Миноуг за Padam Padam, нейно първо отличие от 18 години.

Близо 80 статуетки бяха раздадени, преди да започне излъчването по телевизията. В новата категория за най-добро изпълнение на афро музика бе отличена южноафриканската певица Тайла за хита й Water. Не съм си и помисляла, че ще спечеля "Грами" на 21 години. Миналата година Бог реши да промени изцяло живота ми, каза тя при приемането на наградата.

Тайла, снимка: БТА/АП

Рапърът Килър Майк спечели три награди, но за него вечерта приключи в ареста. полиция го отведе с белезници преди началото на основната част от церемонията. Рапърът спечели първата си "Грами" от 21 години за най-добро рап изпълнение за Scientists & Engineers, в сътрудничество с Андре 3000, Фючър и Ерин Алън Кейн. Те спечелиха и в категорията за най-добра рап песен. Килър Майк бе отличен и за най-добър рап албум за Michael.

Последното сценично изпълнение на церемонията бе на Били Джоел. Той първо представи новата си песен Turn the Lights Back on - първият му нов запис от десетилетия, а след като бе обявена наградата за най-добър албум на годината, той се върна сцената с класиката си от 1980 г. You May Be Right.

Кайли Миноуг, снимка: БТА/АП

Изненада за вечерта бе Селин Дион, която връчи рекордния трофей на Тейлър Суифт. Тя се обърна към публиката с думите, че от цялото си сърце споделя колко е щастлива да бъде на сцената. През 2022 г. Дион бе диагностицирана с рядко неврологично заболяване, което пречи на сценичните й изяви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки