Би Би Си слага таван на заплатите за журналистите: 320 000 паунда годишно

OFFNews 30 януари 2018 в 14:50 13939 0

Би Би Си предложи горен праг на заплатите за репортерите и водещите си в опит да намали неравенството в заплащането, основано на пола.

След като през януари редакторът на британската обществена медия за Китай Кари Грейси подаде оставка в знак на протест заради разликата в заплатите на мъжете и жените, корпорацията оповести намерението си да определи таван на заплатите от 320 000 паунда годишно за репортерите и водещите си.

Предложението бе направено преди изслушване в парламента, на което шефът на Би Би Си ще отговаря на въпроси за корпоративната системата на заплащане. В изслушването ще участва и Грейси.

Напрежението заради различното заплащане за една и съща работа на мъжете и жените в корпорацията пламна през лятото на миналата година, когато Би Би Си публикува списък на служителите си с най-високи възнаграждения. От него стана ясно, че много от популярните журналистки са много по-ниско платени от колегите си мъже. В последните седмици много от най-известните водещи на Би Би Си - мъже, се съгласиха заплащането им да бъде намалено в името на половата равнопоставеност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки