МВР не може да упрекне бащата на Адриан, че действал през главата им

OFFNews 20 септември 2017 в 08:36 5043 2

МВР не може да упрекне бащата на Адриан, че е действал без знанието им

Снимка БГНЕС, архив

МВР не може да упрекне бащата на отвлечения Адриан за това, че е действал без знанието им. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Младен Маринов пред Нова тв. Той коментира работата на властите по разследването и не отрече, че те не са били наясно с това какви действия е предприел бащата на отвлечения мъж. 

Както стана ясно, миналата седмица беше платен откуп за свободата на момчето. Бащата Антон Здравков е общувал с похитителите чрез СМС-и, които били изпращани от различни места в страната от предплатени карти на трите мобилни оператора.

"Към този момент не можем да упрекваме бащата по отношение на неговото поведение", коментира Маринов. Той обясни, че службите са прилагали разузнавателните си методи, за да запазят живота на момчето.

"Тук не става въпрос за доверие, става въпрос за първостепенен инстинкт (на бащата, бел. ред.) да запази живота на своето дете. Ние не сме сме дали причина за съмнение в органите", коментира Маринов.

Той допълни, че изнесената в медиите информация до момента няма нищо общо с фактическата обстановка по случая. 

"Към момента не можем да разкриваме методите и способите. Мога да ви уверя, че е направено всичко, което е позволявала ситуацията към момента, включително и е изследван опитът по "Наглите", обясни Маринов.

По думите му щабът, който е създаден по случая е заседавал денонощно и не е бил в дома на премиера, както коментира бащата на Адриан. 

"Има щаб, който е в МВР, в който се обменя информацията. Работата на щаба е в структурно звено на МВР, в сграда на МВР, няма как тази информация да се споделя в сгради извън МВР", обясни Маринов.

По думите му "държавата е по-силна от всяка една групировка", но е въпрос на време групата за отвличане да бъде разкрита. От обясненията му стана ясно, че МВР очаква групата да се издаде - или чрез алчността на членовете ѝ за още пари, или чрез възникването на конфликти помежду им. 

Бащата на отвлечения Адриан благодари лично на премиера Бойко Борисов за участието му в разкриването на случая. 

"Благодаря на полицаите и на Бойко Борисов, който ме покани в дома си късно вечерта в деня на отвличането. Видях много сериозен екип от полицаи там, бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че ще направятвсичко възможно да заловят похитителите. Преди това видях с очите си сформирани два екипа за отвличането на Адриан. Благодарен съм за усилията по случая. Но мисля, че страхът у нас никога няма да отмине", каза Златков.

Преди дни бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, който е и подсъдим по делото "Октопод", обяви че бившият зам. главен прокурор Бойко Найденов е съпричастен към отвличането. По думите му Найденов е прикрил информация за дейността на „Наглите”. 

Самият Найденов заяви, че ще съди Петров за клевета. Според него парите от откупите на "Наглите" са били непроследими, защото никога не са вкарани в банкови сметки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!