Мъж от Дупница изчезна преди 15 дни, обявен е за общодържавно издирване

OFFNews 14 август 2020 в 12:25 4236 0

Мъж от Дупница е изчезнал преди 15 дни. Обявен за общодържавно издирване.

43-годишният Янек Миланов е в неизвестност от 31 юли. 

Разпитвани са свидетели, иззети са записи на охранителни камери в района на инцидента, направен е и обход на местности и обекти, които може да са свързани със случая.

Полицията моли гражданите, които имат информация за него да се обадят в районното управление или на 112.

"Получаваме информация от наши източници къде може да се намира изчезналият мъж. Търсим навсякъде, но за съжаление засега безрезултатно. Надявам се да го открием, и то колкото се може по-бързо. Впрегнали сме целия наличен състава на полицията”, заяви пред в. "Струма" комисар Елиан Стамболийски, директор на ОДМВР – Кюстендил.

По данни на МВР Янек живее във Франция, а по време на отпуските си се връща в родния си град Дупница.

Според Нова тв е образувано досъдебно производство за отвличане.

OFFNews потърси Районната и Окръжната прокуратури в града, за да разбере какви действия са предприети по случая и има ли образувано ДП. Към момента нямаме отговор. 

Братът на изчезналия Марио Миланов разказва пред Нова тв, че преди да изчезне, брат му бил с приятели пред блока. "Тогава телефонът му звъни, той оставя ключовете от автомобила си и казва, че ще се върне след 15 минути. Качва се в автомобила на Васил Капланов, по-известен като Каплата, и оттогава никой нито е чувал за него, нито го е виждал. Има го заснет на камерите, но дали е насилствено, не знам дали някой може да каже освен Капланов или Янек, или някой който е бил в автомобила. Ако е имало такъв човек, не може да се каже, вижда се на камерата, че той се качва в автомобила", казва още Марио.

Преди да изчезне, Янек е подавал два пъти сигнали в полицията за посегателства над автомобила му - за счупено стъкло и за надраскана врата. При един от последните случаи, той подава сигнал, но по-късно го оттегля, казват от полицията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!