Открити са телата на бащата и сина, изчезнали под връх Ботев

OFFNews 19 февруари 2020 в 14:09 13100 0

В местността "Паниците" в Стара планина са открити са телата на изгубилите се под връх Ботев баща и син от Стара Загора, предаде БНР.

Преди няколко часа на тях се натъкнал жител на Калофер, който обхождал района. На място има полицейски екипи и медици.

"Аз имах съмнения, че бащата и синът са на местността Паниците в това сухо дере. Преди време, когато те вече бяха изчезнали, ходих да дърпам една кола там, която беше закъсала. Бяха пуснали дрон и аз видях светлина точно на това място, където днес намерих хората", разказа пред информационния сайт "Подбалкански Новинар" спасителят и планинар Тодор Мечкарев, който откри телата на бащата и сина.

Той допълни, че е споделил със спасители, че може би там са изгубените, които се издирват, но са му отговорили, че това са светлини от хора, които помагат на тези със закъсалата кола.

"Снощи разговарях със спасител от Пловдивската служба, който ми сподели, че след като официално са прекратили акцията по издирването, са продължили да търсят, но не са успели да намерят нищо", добави Тодор Мечкарев и заяви, че днес е отишъл да провери на място. "Съмненията ми се потвърдиха. За съжаление открих хората измръзнали и мъртви", допълни спасителят. 

"Има полиция и следствени действия. Телата са намерени в ниската част на планината, много близо до входа на националния парк, близо до пътеката, която води до връх Ботев и хижа "Рай", съобщиха от планинската спасителна служба.

"Били са много близо до автомобила си, но дългият преход, липсата на добра екипировка, както и надценяването на възможностите и подценяването на метеорологичните условия е довело до този фатален изход", обясниха от ПСС.

Двамата загинали туристи се изгубиха в планината на 5 февруари. Петдневната акция на спасители, военни и доброволци завърши без успех.

Атанас Пенчев и синът му Андриян са се изкачили на връх Ботев на 4 февруари. След като стигнали до върха, те прекарали нощта в хижата. На 5 февруари към 11 ч. Пенчеви са тръгнали надолу с още двама души, но тъй като другите вървели по-бързо, те изостанали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!