Шефът на врачанската полиция харчил държавни пари за лични нужди, МВР го проверява

OFFNews 28 ноември 2018 в 08:51 12130 0

Шефът на врачанската полиция източва бюджета, МВР го проверява

Директорът на полицията във Враца Янко Янколов е използвал неправомерно ведомствено жилище, което е ремонтирано за сметка на МВР, а всички сметки са плащани от ведомството, включително и ремонтът на апартамента. 

Това се посочва в сигнал до Янколов, който в момента е обект на проверка от МВР. Сигналът е подаден от зам.-директора на ОДМВР-Враца Николай Григоров.

Според изнесените факти, Янколов се настанил в жилище на МВР, за което се изисква заповед на вътрешния министър. Такава обаче нямало. За ползване на жилището той трябвало да плаща наем, както и всички текущи разходи като ток, вода, парно и такса "Смет". Вместо това обаче, разходите са били за сметка на МВР. 

Също за сметка на дирекцията Янколов е осигурил и ремонт на апартамента, въпреки че отново според разписаните правила, това трябвало да бъде за негова сметка.

След подаването на сигнала срещ него, Янколов е опитал да се изнесе скоростно от жилището. Проверяващи от МВР обаче успели да извършат проверка, докато част от вещите му били все още в апартамента.

Това обаче не е единственото нарушение на Янколов. В сигнала се посочва, че той е използвал служебни автомобили „Тойота Лексус“ и „Опел Вектра“ за лични цели. Всеки петък той пътува с тях до София, където всъщност е адресната му регистрация. Янколов обаче не е изпълнил задължението си да посочи настоящия си адрес и в нарушение на закона за гражданската регистрация се е опитал да го заобиколи, като към момента не може да се установи точното му местоживеене. 

В сигнала се посочва, че автомобилът навърта на ден около 440 км, тъй като шофьорът на автомобила е длъжен да го върне във Враца, след като докара началника си в София. 

Твърди се, че от назначаването на Янколов на поста, атмосферата във врачанската полиция е станала тежка. Напуснали са много ръководни кадри  

Старши комисар Янко Янколов беше назначен на поста от тогавашния главен секретар на МВР Младен Маринов. Той пое поста в ОДМВР-Враца от временно изпълняващият длъжността директор Цветелин Стоянов, който пък пое дирекцията след отстраняването на Димитър Газибарски, около когото също се вихреха скандали

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!