Специализирана полицейска операция в село Синдел след изнасилването на 73-годишна жена (обновена)

OFFNews 25 януари 2023 в 09:30 1659 0

Специализирана акция

Снимка МВР

Специализирана акция

Специализирана полицейска операция се провежда във варненското село Синдел след изнасилването на 73-годишна жена, предаде БНТ. 

Във вторник 23-годишен беше задържан за изнасилването на жената. Тя е настанена в болница и няма опасност за живота й. 

Към 12 ч. от Областната дирекция на МВР във Варна съобщиха, че са задържани 12 души.

В проверките са включени екипи на "Криминална полиция", "Охранителна полиция", "Пътна полиция", Четвърто РУ, както и екипи на жандармерията. Акцията се провежда съвместно със служители на "Енерго - Про" и Държавно горско стопанство – Варна.

Служителите на реда са открили огнестрелно оръжие без серийни номера с преправена дръжка и скъсена цев. Намерени са и множество боеприпаси към нея. Извършена е проверка в питейно заведение в областния град, в близост до учебно заведение, от където са иззети наркотични вещества – кокаин.

При проверка на автомобил са намерени марихуана и амфетамин, разпределени в найлонови пакетчета и подготвени за разпространение. В хода на последвалите действия са задържаните 4 мъже, извършвали битови кражби, други двама са в ареста за шофиране без издадено свидетелство за правоуправление на МПС, двама за притежание на наркотични вещества, а шест са хванати за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, както и е задържан микробус с незаконно придобит дървен материал.

По време на операцията са проверени 681 автомобила и 936 човека.

В последните месец и половина, след активните полицейски действия в района на село Синдел, са неутрализирани две групи извършители на крупни кражби на пари и вещи от частни домове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!